Är Bruised Fruit lika bra för dig?

Det händer. Du lämnar en banan i botten av din arbetspåse och drar ut den nästa dag för att upptäcka en stor, mörk blåmärken. Eller kanske du köper en stor påse äpplen i affären utan att bara inspektera var och en för att märka en stor welt på en av dina Granny Smiths. Är det säkert att äta den skadade frukten? Om så är fallet, är det lika bra för dig som ett perfekt äpple?

Skiffer skrev en artikel i förra veckan om blåslagen frukt och om det är säkert att äta. I stycket förklarar de att en blåmärken väsentligen bara skadar cellerna. När detta inträffar, får det ofta syre att bryta ner cellväggarna i en bit frukt, vilket resulterar i försämring eller slutligen formning. Författaren Brian Palmer diskuterade vad man ska göra med olika mörka frukter och noterar “om du inte kan störa din trimmade banan eller baka den i bröd, finns det liten risk för din hälsa när du bara äter den.” När jag fortsatte läsa kunde jag bara undra: Visst, de kan vara säkra, men är de lika bra för dig?

Visar sig att de verkligen är Fruktens näringsmässiga fördel påverkas inte nödvändigtvis, även om du måste titta på smitta eller mögel (chansen att öka med blåmärken), vilket självklart inte är bra för dig. Palmer noterar, “Om din mörka frukt har så mycket svampaktivitet att du kan se eller lukta den, ät inte den. Förutom de blåmärkena bör du kontrollera området runt fruktens stam till form, vilket är en ingångspunkt för opportunistiska mikrober. Livsmedelssäkerhetsexperter har ett ordstäv: Om du är osäker, kasta den ut. “

Vad är din filosofi om bruised fruit? Klipp runt det eller gå till stan?

Läs artikeln på skiffer: Är det säkert att äta skadad frukt?

Relaterad: Recept: Kryddad aprikos frukost Pie

(Bild: Tro Durand)