Anthony Bourdain har starka känslor om matfoton på Instagram

De flesta människor pratar om Instagram matfotografi när det gäller renhjärtad kärlek och oskyldig godhet. “Åh, jag önskar bara att jag kunde ta med alla mina vänner i södra Frankrike med mig!”

Tanken att uppmana Instagram-avundsjuka får aldrig korsa en sådan persons tankar medan man lägger ut vackert sammansatta bilder av vit tryffelpasta i Comosjön, med utsikt över George Clooneys hus i bakgrunden. Men Anthony Bourdain är inte en att låtsas vara en fuzzy kanin, och han är villig att erkänna att Instagram matfotografi kan vara “ett instrument för aggression”.

“Jag vill inte att folk ska må bra när jag tar en bild av den här fantastiska måltiden jag har”, sa han i en intervju med Tids Megan Leonhardt. “Jag vill att de ska känna sig dåliga. Jag är väldigt mycket skyldig i” Se vad jag äter och du är inte. Jag hoppas att du äter Cheetos just nu. “”

Jag ska se till att du slickar det apelsiska dammet från mina fingrar innan du tittar på Bourdains Instagram-konto från och med nu, men det är faktiskt överraskande lätt på matfoton. När han skickar dem emellertid gör han säkert dem.

Frukost

Ett inlägg som delas av anthonybourdain (@anthonybourdain) den

Vad är på din omelett? Cheetos? Det låter trevligt. Den här har bara en glassskopa av kaviar ovanpå den. (Memo to self: Gör Cheetos omeletter hända.)

Seattle

Ett inlägg som delas av anthonybourdain (@anthonybourdain) den

Bara hänga i Seattle, ingen stor sak. Jag föreställer mig att Bourdain tänker: “Jag kommer inte ens att nämna vad det här är. Jag ska bara skriva” Seattle “, som att jag inte ens vet att de alla drar i sina tangentbord.”

Lunch

Ett inlägg som delas av anthonybourdain (@anthonybourdain) den

Jag kom bara ihåg att jag har alla ingredienser för cacio e pepe i mitt kök just nu. Tack, Bourdain!

Bourdain tror på att dela resebilder på sociala medier, men han gillar inte tanken på att skytte absolut allt och fokusera på bilderna till nackdel för reseupplevelsen.

“Om du skjuter allt, ser du på din telefon halva tiden i stället för Paris,” sa han. “Och min Gud, det är Paris!”

Men om någon tjänar dig en handfull kaviar, fortsätt och ta en bild, för det är sånt som måste ses som tros.