Allure av tomatfrö “kaviar”

(Bildkrediter: Ariel Knutson)

På kulinarisk skola tenderar vi att förbereda tomater på samma sätt varje gång. Allt börjar med att koka tomaterna, ta bort huden, skära tomaterna i segment och sedan avta dem. Tomatsegmentet används sedan antingen i sallader eller skärs ytterligare för tomatfondue.

Kulinarisk skola är konstigt så: det kan verka både otroligt slöseri och då, när du inte förväntar dig det, är det exceptionellt kreativt. Varför skulle du slösa bort frön eller huden på tomaten? Vi frågade alla i klassen. Det var då vår instruktör tog tomaternas bortkastade frön, plockade dem på en sked, sprinklade lite havsalt på fröet och utropade: “Tomatkaviar!”

Det finns alltid geniala sätt att använda alla delar av en ingrediens. Förra veckan pratade vi lite om att använda det bortkastade vattnet och “skum” av klarat smör. Den här veckan pratade vi mer om hur man använder vissa nedskärningar av oönskat lamm i rätter eller hur man gör lager med benen.

Även om det här inte vore förnuftigt för hemlagning hela tiden, är det en nödvändig del av restaurangarbetet. Du sparar mycket pengar genom att använda allt du köper. Kreativitet är väsentlig.

Självklart, om du inte fyller på ditt ansikte med tomatfrön, kan du alltid spara dem plantering. Här är en bra handledning.

(Bildkrediter: Chiots Run)

Denna vecka i kulinariska skolan

Sakerna hämtar på kulinariska skolan. Medan jag trodde att de första veckorna var väldigt snabba, är recepten och ingredienserna vi använder nu mycket mer komplexa. Jag har lärt mig hur man kvartar en kyckling (jag kämpar fortfarande), jobbar med anka (så mycket fett!), Och vi tittade närmare på olika tekniker, inklusive grillning.

Vi har också ändrat instruktörer nyligen som har varit både bra och dåliga. Jag tycker att det är viktigt att lära av många olika människor, men när du har en lärare som är verkligen bra det är svårt att inte jämföra.

Här är vad jag gjorde förra veckan

Sautéed Chicken, Hunter-Style

(Bildkrediter: Ariel Knutson)

Roast Chicken, Grandmother-Style

(Bildkrediter: Ariel Knutson)

Roast Duck With Orange Sauce

(Bildkrediter: Ariel Knutson)

Grilled Chicken, Sauce Diable

(Bildkrediter: Ariel Knutson)

Nästa vecka tackar jag fläsk och lamm för första gången! Och kyckling. Det finns alltid mer kyckling.

Efter att ha drömt om kulinariska skolan under de senaste fem åren har jag slutligen anmält mig till en kurs i sommar på International Culinary Center i New York. Kursen, “Kulinariska tekniker,”är en tre månadsklass som möter två nätter i veckan och fokuserar på klassiska kulinariska traditioner och metoder som knivkompetens, lagerhållning, klassiska recept och lite konditorivaror.