Allt om Santoku-knivar

Kanske har du sett dessa allestädes närvarande allsidiga knivar med ihåliga indragningar på kanten av bladet. Vad är en santoku kniv, och varför ska du ha en? När borde du använda en, och vad är det med dessa skulpterade kanter? Läs vidare …

Dessa scalloped granton kanter adderar luft mellan knivbladet och materialet skärs, vilket gör det lättare att ta bort materialet från bladet. Så, om du snittade något tunt, skulle du vilja använda den här kniven. Ordet “santoku” betyder också “tre dygder” och gäller för denna kniv på grund av dess triad av förmågor – hugga, dicing och mincing. Det här är en mycket bra allsidig kniv som kan användas för många jobb.

Santoku kniven är utformad för att ge ett bekvämt, välbalanserat grepp. Handtagets utformning och den här knivens viktfördelning gör den populär bland personer som har små händer. Det är särskilt populärt bland kvinnliga kockar, och Giada de Laurentiis använder en religiöst. Människor som känner sig hotade av klyvningar bör försöka santoku kniv.

Relaterad: Dessa är några av mina favoritknivar

(Bild: 2-sts santoku inställd via Cooking.com, 29,95 kr)