Aga Vitvaror: Klassisk gjutjärn

Vanligtvis tänker vi på gjutjärnskaminar som kolsvarta potbellier, men det brittiska företaget Aga är som Le Creuset av gjutjärnspannor – de täcker sina ugnar i färgad emalj som ger dem en smidig och blank yta.

De säljer elektriska och gasområden som hävdar att värmen hålls utomordentligt väl. Det första Aga spiset – en gjutjärnspanna – patenterades 1922 av den svenska uppfinnaren Nils Gustaf Dalen. Vid 1930-talet såldes Agas i Storbritannien, och företaget grundades i England.

Under de senaste 80 åren har Aga fortsatt att producera den klassiska gjutjärnskokan och har utökat sin inventering för att inkludera underkylskåp, diskmaskiner, vinkällare och apparater av rostfritt stål.

Priserna är branta för dessa ugnar, vilket ligger mellan $ 5 000 och $ 10 000. Diskmaskiner och kylskåp är billigare, allt från $ 500 till $ 3000. Aga har ett nordamerikanskt dotterbolag i Ontario, Kanada, och deras sortiment och apparater säljs genom flera återförsäljare i USA, inklusive Homeclick.com, Amazon.com, Vintage Tub & Bath och AJ Madison.

Några första handrecensioner av Aga produkter? Låt oss veta din erfarenhet i kommentarerna.

VISAT OVAN

  1. 36-tums äldre dubbelbränsleområde
  2. 44-tums äldre dubbelbränsleområde
  3. 36-tums självrengörande Pro Range
  4. 36-tums äldre elområde
  5. Sex fyra elektriska ugnsserier
  6. Dubbla låda Regrigerator på AJ Madison
  7. 24-tums underkylskåp på AJ Madison
  8. Pro-Plus 24-tums vinkällare vid AJ Madison
  9. Aga Elektrisk spis på Vintage Tub & Bath
  10. 24-tums kylskåp på Vintage Tub & Bath