8 saker som din Barista önskar att du visste om kaffe

Visst kommer vissa baristas som mer pretentiösa än andra, men i slutet av dagen beror det på att de är passionerade om vad de gör, och de får inte alltid den respekt som de förtjänar. Inte heller deras drycker.

Med det i åtanke är här åtta saker som din barista kanske önskar att du visste om kaffe.

Om du beställer en trippel macchiato med ett hallonskott och extra skum, kommer din barista förmodligen inte att flinka. Men inuti kan de bara skrika. De ska bara göra din drink utan så mycket som en peep. Eftersom baristas trots allt finns i kundtjänstindustrin, och det finns många saker som går igenom sina sinnen att de aldrig kommer att säga, även om de kanske vill.

1. Ditt svarta kaffe behöver inte mjölk.

Här handlar det om mjölk: det är en bra hjälp när vi dricker en kaffe av medioker kvalitet. Men om du dricker ett högkvalitativt kaffe? Du täcker upp alla smaknyanser i koppen, varför din barista inte vill att du sätter mjölk i din häll över. För att göra en kaffe som har suttit på spisen alltid morgon tolererbar kommer du förmodligen vilja ha mjölk. Men en high end specialitet kaffe gjord med kärlek och omsorg? Prova det utan att se om du kan hämta alla provprofiler som bra kaffe är kända för.

Den svarta vinbäret kommer inte att komma igenom halv och halv.

2. En Grande är inte en faktisk kaffeterminologi.

Det är den där stora kaffekedjan, men de är inte ägarna eller diktatörerna i kaffebären. Det är som att du ska Xerox någonting, när allt du gör är att göra en kopia av ett papper.

3. Skummande mjölk gör mjölkens smak sötare.

När mjölkens temperatur stiger, blir laktos mer löslig. Som det är, är dess sötma mer märkbar, varför du kanske har haft en kärlek till varm mjölk när du var ett barn. Det är inte så att mjölken faktiskt är sötare, men när den värms upp ökar dess uppfattade sötma. Så när en barista gör dig en vacker espressodryck med perfekt skumat kaffe, kommer det att smaka lite sötare än om du bara har lagt till mjölk till svart kaffe.

Det betyder att du inte behöver hälla fem matskedar socker i din cappuccino. Ge det ett försök som det är. Vem vet, du kanske bara är frestad att skämma bort dig från din sockervanor.

(Bildkrediter: Jonathan Lin)

4. De ska mala bönorna för dig, men de vill verkligen att du ska köpa hela.

Hämta den burrkvarnen och få den nu.

5. Den dubbla, trefaldiga hasselnoten, piskad, halvskum, frappad, mocka infunderad vad du än beställer är en kompromiss.

Du kan knappt ens kalla det kaffe.

6. Du borde inte hänga på etiketter.

Super bekymrad över att kaffet du serveras inte är organiskt och rättvist handel? Det finns en hel del debatt om dessa etiketter i specialaffärsindustrin. Ofta småskaliga bönder har inte råd med den organiska etiketten, även om deras metoder kan vara mycket organiska. Det är som att köpa ekologiska produkter från Walmart, men inte köpa produkter från bonden på vägen eftersom de inte har organiska skrivelser på deras skylt, även om de är skyldiga att respektera deras mark och hållbara metoder.

Så när du insisterar på att serveras organiskt certifierat kaffe kan det vara frustrerande. Låt din barista berätta om de kaffe de tjänar, och var de kommer ifrån och vem producerade dem innan du börjar döma.

7. Hur mycket tid och ansträngning går det att växa, skörda och producera kaffe och få det till dig.

Kaffe har inte en enkel försörjningskedja, det är därför vi borde behandla det mer som en lyxprodukt än en genomsnittlig vardag. Därför kommer de bra sakerna att kosta dig mer än en dollar. Respektera drycken och respektera processen.

8. Att göra gott kaffe tar tid.

Tänk på kaffe som långsam mat jämfört med snabbmat. Om du får en barista att få dig en drink, vill du verkligen att den ska gå så fort som möjligt? Nej, du vill att de ska ta sin tid och göra det bra. Annars kunde du bara köpt en av de maskinerna där du får kaffe med en knapptryckning.

Men baristas vet inte allt!

Och till sist, för lite humor, finns det här från de goda människorna på Sprudge: