7 Wines från Trader Joe’s att dricka med Thanksgiving Dinner

(Bildkredit: Leela Cyd)

Årets Thanksgiving Gathering från Kitchn fokuserade på färska, säsongsbetonade recept. Tro frågade mig att para några viner till årets meny, centrerad kring grillad Thanksgiving-biljettpris. Traditionella smakliga noter dominerade fortfarande al fresco bord, och dessa budgetvänliga viner från Trader Joe matchar sömlöst köket.

Om du vill ha några budgetflaskor att dricka med din Thanksgiving-middag, så är alla fantastiska val.

Naturligtvis är vita och roséer perfekta matcher för kalkon eller skinka, som vanligtvis serveras på Thanksgiving. Så många gånger frågar jag emellertid vilka röda viner som är bäst med denna semestermeny. Dessa speciella val är lite mjukare och smakfulla i stil och kompletterar de lättare kött och höstkokkonst.

(Bildkredit: Leela Cyd)

Att börja

  • Domaine Ste. Michelle, “Michelle”, Brut, Columbia Valley, WA, NV, $ 13 – Ja, det här mousserande vinet är fantastiskt på egen hand, men koppla det med ost, en matbit eller en något salt aptitretare, och det blir något helt annat. Torrt mousserande vin är älskat för sin mångsidighet. Anteckningar av Honeycrisp äpple, citron och toasty brioche lägger ramverket för detta skarpa, sura och lätta hushållsbubbla.
  • La Granja, Tempranillo-Garnacha, Cariñena DO, Spanien, 2012, $ 5 – Allvarligt vin för fem dollar? Ja. Av alla röda viner som listas här är denna blandning den rypaste, juiciest och mest frukt-framåt. Det här rubinhudiga, lätta köttet kommer inte att överdriva något på din Thanksgiving-meny, men det kommer att leverera ljusa anteckningar av dammiga röda frukter, mogna hallon, kakao och vanilj. Prova också deras raka Tempranillo. Det här vinet är bra med lätta aptitretare, och det är ett utmärkt val för dem som söker en lätt, fruktig, låg-tannin röd.

En Thanksgiving Dinner Outdoors: The Feast!

(Bildkredit: Leela Cyd)

Huvudrätten

  • MacMurray Ranch, Pinot Noir, Central Coast, Kalifornien, 2012, $ 16 – Pinot Noir parat med kalkon är absolut perfektion. Det är en klassiker. Texturerna kompletterar varandra, smakerna gifter sig sammanhängande och vinets kropp och syra uppmuntrar upprepade bett. Denna mogna tappning, laced med silkeslena tanniner, ger en rik munkänsla med anteckningar av granatäpplen, cola, sura körsbär och grönt te. De lite salta och rökiga noterna är mycket bra med Spatchcocked Grillad Turkiet.
  • Alamos, Malbec, Mendoza, Argentina, 2013, $ 10 – Thanksgiving cuisine kallar matlagningsteknik, som rostning, braising eller grillning. Dessa tyngre preparat kräver ett vin som kan stå upp till de mer intensiva smaker som följer. Malbec är en perfekt passform. Alamos är gjord av en av Argentinas ikoniska producenter, Catena, så det här vinet är en lektion i värde. Medium i kropp med en frodig finish, denna Malbec skryter med noter av blackberry sylt, kakao och bakverk kryddor. Jag älskar det här röda med grillade grönsaker, och växtbaserad inflytande i de rostade sötpotatislökarna med cilantro Pesto förbättrar verkligen vinet.
  • Famille Perrin, Côtes du Rhône, Frankrike, 2011, $ 13 – Jag hittar så många värden inom regionen Côtes du Rhône i Frankrike. Vinen är vanligtvis en blandning av Grenache, Syrah och Mourvedre, och kan variera från fräsch och fruktig till örtartad och jordig. Jag blir aldrig uttråkad här. Detta djärva vinet är a galen värde. Med anteckningar av knäckt peppar, torkade örter, bakverkskryddor och hallon sylt, kompletterar den här smakliga blandningen alla röka, braised eller grillade kött eller grönsaker.

Vad om vitt vin? Nästan alla vita viner och roséer går bra med Thanksgiving-köket. Allt från skarpa och racy Sauvignon Blanc till söta Riesling, eller till och med en toasty Chardonnay. Jag gillar verkligen att koppla ihop en smörig fyllning eller grillad kalkon med en lätt oakad Chardonnay, och en av våra mest minnesvärda Thanksgiving middagar var parat helt med rosés.

(Bildkredit: Leela Cyd)

En söt finish

  • G. Chevalier, Sauternes, 2010, $ 13 – Denna tappning är en andra etikett för ett välkänt dessertvinhus i Bordeaux. Sauternes, ett sött, franskt efterrättervin av Sauvignon Blanc och Semillon, par vackert med bakade säsongsbetonade frukter och pajer. Gyllene halm i färg och sött på gommen är det här ljusa efterrättersvinet skarpt och smakar aprikos, citronfärg och honungad grapefrukt. Sauternes är en go-to när man kopplar vin med frukt, ost och tårtor. Du kommer snart att förstå varför Sauternes är en äppeltärta själsfrände.
  • Warre s, “Warrior”, Porto, Portugal, NV, $ 22 – Hamnen är ett starkt vin och klassas klassiskt med choklad, nötter och ostar. Warre’s “Warrior” var en av mina första möten med hamnen, och jag tycker fortfarande om att återkomma. Denna ruby ​​stil hamn är rik på gommen och är exceptionellt tillsammans med Pumpkin Slab Pie eller Maple Pecan Pie Bars. Du får anteckningar av apelsinskal, kryddnejlika, melass och stuvade plommon, med en rik, söt finish.

Vill du ta med eller tjäna något unikt Detta tacksägelse? Handla efter ett dessertvin. Vin med efterrättens kurs är en ofta förbisedd del av middagsupplevelsen. Att erbjuda kaffe är en given, men serverar ett gott efterrättsvin är en rörlig upplevelse. En bra regel om att matcha dessertvin med godis är att para vinens färg med intensiteten av efterrätten. Till exempel par grillade persikor med en lätt Moscato, eller choklad soufflé med mörk, rik Port eller Sherry. En extra bonus på dessertvin? Förvaras i kylskåpet, behåller den vanligtvis sin initiala friskhet upp till 3 veckor.