7 viktiga saker att äta i Louisville, Kentucky

Det säger nästan självklart att om du besöker Louisville, borde du dricka lite bourbon. Självklart borde du ha bourbon! Kentucky och bourbon går tillsammans som Juleps och Derby. Om du är en bourbon-älskare, hittar du ingen brist på den bruna andan; om du är nybörjare kan det här vara det bästa stället att göra din törst.

Läs mer: Var att dricka i Louisville, Kentucky

Men det finns liv i Louisville bortom bourbonflaskan. Från ikonisk till iconoclastic, klassiskt södra för att bara klassiskt bra, här är de 7 viktiga bettarna (inklusive kanske den bästa chokladchipskakan vi någonsin har haft.)

(Bildkredit: Tara Donne)

(Bildkredit: Tara Donne)

1. Hot Brown på Brown Hotel

Brown Hotel är känt som Hot Browns födelseplats, en öppen sandwich med kalkon, bacon, rostade tomater och Mornay-sås. Det är så gott som det låter.

P.S .: Om du äter alla dina dagliga kalorier i ett sittande inte vädjar till dig, är det fortfarande värt att stanna vid Brown, som har en av de mest underbara hotelllobbyerna vi någonsin sett. Gå på kvällen, när det är sannolikt att vara levande pianomusik, och beställa en bourbon.

(Bildkredit: Tara Donne)

2. Stekt kycklingsmörgås på Royal’s Hot Chicken

Medan stekt kyckling kanske inte är en officiell mat av Louisville, finns det inget som helst om du lider av en för många bourbons. Royal’s Hot Chicken är en trendig nykomling precis utanför centrum (och tvärs över gatan från en av mina favoritplatser att dricka de bruna grejerna, Haymarket Whiskey Bar). Vi rekommenderar starkt att koppla sin stekt kycklingmacka med en skummig milkshake (hundens hår, eller hur?).

Lokal tips: För något som är lite mindre hipster är Indis snabbmat en favorit till topp kock Ed Lee. “Jag älskar den här platsen”, säger han. De är öppna från 10:00 till 3:00 och det finns inget mer perfekt än stekt kyckling i slutet av natten. ”

(Bildkredit: Tara Donne)

3. Grillad Kabayaki ål på Milkwood

På tal om Ed Lee, medan du kanske känner honom från sitt utseende på Top Chef, känner lokalbefolkningen att han är en av de bästa kockarna i stan. Hans första, mer klassiskt södra restaurang, 610 Magnolia, är definitivt värt splurge; mer tillgänglig är hans mer avslappnade downtown spot, Milkwood, där du kan para shumai deviled ägg och bibimbap med experimentella cocktails. Den överraskande publiken-favorit? Kabayaki ålen med puffed ris, rökt kokosnöt och grönt äppelgingerzest.

Läs mer: Hur Louisville gjorde en New Yorker till en Top Chef

(Bildkredit: Tara Donne)

4. Pho på La Que

Det finns en betydande vietnamesisk befolkning i Louisville, som med glädje betyder en massa äkta vietnamesiska restauranger. Alla har sin favorit, men denna otroliga plats i Highlands-området (söder om centrum) har den mest smakfulla pho buljongen i staden.

5. Tok-Sel-bönor på Mayan Cafe

Lima-bönor är kanske inte det första du tänker på när du tänker på Louisville, men tokel-limabönorna, rostade med en blandning av rostade, puréed pumpa frön, persilja, gröna lök och limejuice på Mayan Cafe har en legitima (och förtjänade) följande. (Vi rekommenderar även Mayansalat och Yucatec salbutes, flash-stekt tortillas toppad med rostad fläsk.)

(Bildkredit: Tara Donne)

6. Choklad Chip Cookies på tack och tack

Chokladkakakakor, när de är färdiga, är i grunden det bästa någonsin. De ska vara mjuka, men med en liten skorpa; De borde vara söta, men också saltiga. och de borde ha en lämplig andel chokladchips (det vill säga mycket men inte så många att du inte kan smaka på kakan). Kakorna på Vänligen & Tack, en höftkafé från centrum, leverera på alla sätt.

(Bildkredit: Tara Donne)

7. Cornbread pannkakor på Silver Dollar

Kanske det bästa vi åt i Louisville. Dessa pannkakor är lika stora som ditt ansikte, tjock, fluffig, lätt salig och nästan perfekt laddad med smör, sirap och jordgubbar-pepparkornskompot.

Har du varit i Louisville? Missade vi något?