6 Expert Tips för Terrific Iced Tea

(Bildkrediter: pilipphoto / Shutterstock)

Iset te är allestädes närvarande, men det behöver inte vara tråkigt. Vi pratade med American Tea Room David Barenholtz som delade sex experttips för att göra smakrika, levande och naturligt söta iste.

(Bildkrediter: American Tea Room)

David Barenholtzs 6 tips för att göra Iced Tea

David Barenholtz är grundare och VD för American Tea Room. David har rest över hela världen i strävan efter fina teer, som han delar via sin onlinebutik och Beverly Hills emporium, där kunderna kan sippa kylda drycker som Coconut Breeze (kokosnötte, kokosnötvatten, kokosmjölk och lime) och Nirvana BFF (grönt te, jordgubbar, fikon, björnbär och wildflower honung).

David fanns entusiasm för de kreativa möjligheterna att te, och David delade några av hans bästa tips för att göra iste:

1. Använd löslöv te och brygg det två gånger så starkt.

Eftersom iset blir utspätt, vill du verkligen extrahera den maximala smaken från ditt te. Jag rekommenderar att du använder lösa bladte. Tepåsar är bra om du har bråttom, men du får en mindre kvalitet på te och kan inte mäta det exakt.

Det enklaste sättet att göra iste är att göra en varm brygga. Gör det dubbelt så starkt, dra ut det och häll det över isen. Till exempel, om du brukar använda 1 tsk te för 6 uns vatten, använd 2 teskedar te. Jag brukar använda en stor kruka och låt teet virvel runt och häll det genom en sil. En teboll eller liten infusionsmedel är en stor nej, eftersom bladen inte kan rotera och expandera för att ge mycket smak.

Den heta bryggningsmetoden är särskilt viktig för grönt te, vilket kan bli bittrat om du är kallt brant. Men svart te kan fungera som ett kallt bryggt te, där du kan infusera teet i kallt vatten över natten och sedan spänna det nästa dag.

2. Gå utöver vanligt grönt eller svart te.

Fruktiga tear tenderar att göra riktigt bra iste, som vårt Tangerte, det är svart te med aprikoser i det eller vår odödliga gröna te som är japanskt grönt te med persikor och passionfrukt. Rooibos te tenderar också att göra bra iste och de är koffeinfria. Vissa kan tycka om ett blommigt iste med ros eller jasmin, medan andra kanske föredrar en kryddad tej med te. Jag uppmuntrar människor att experimentera. Prova olika smaker; du vet aldrig vad du vill.

3. Söt med juice eller limonad.

Ett bra alternativ till socker är att lägga till något som juice eller limonad. Trader Joe’s gör en dynamit organisk rosa lemonad och en granatäpple limeade. Om du lägger till 1 kopp det till 8 till 10 koppar iste, är det inte ett traditionellt halvt och ett halvt Arnold Palmer-förhållande, men du får bara lite spark av smak och sötma. Granatäpplejuice kan också ge en ökning av socker och livlig färg.

(Bildkrediter: American Tea Room)

4. Gå vild med frukt.

Det finns så många andra saker du kan lägga till förutom socker, om du blir kreativ. Till exempel, prova någon frukt som är lokal, frisk och söt – oavsett vad du får på bondens marknad. Efter att teet har bryggt, låt det kyla 4 till 5 timmar vid rumstemperatur och tillsätt sedan frukt. Du kan sedan dricka det omedelbart eller låt frukten branta över natten, som en sangria.

Min favorit frukt att lägga till är vattenmelon, vilket ger en naturlig sötnos och ser fin ut. Aprikoser är också bra; de verkar suga i allt bitterhet i teet och släppa ton sötma. Figs är fantastiska. Vi fryser fikon och kastar dem sedan i en Vitamix med te; du får sötma, fiber och din dagliga servering av frukt.

Apelsiner är uppenbarligen en naturlig ackompanjemang för te, liksom citroner. Limer är knepiga; De blir bittra efter ett tag, speciellt om de har skenorna.

Blåbär gör inte mycket smakrikt på grund av huden, men de är vackra, speciellt överst eller frysta i isbitar gjorda av iced tea (vilket är bra eftersom de inte späder teet).

Hallon och jordgubbar smakar bra men faller ihop efter lite. För frukter som sönderfall, kanske du vill spänna dem ut efter att de har brant och sedan lägga till färsk frukt i sista minuten för visuellt överklagande.

5. lek med örter.

När saker är intensivt smakfulla, tror jag att folk inte saknar sockret. Förutom frukt kan örter lägga till mycket smak. Jag gillar lavendel i allt; Det är söt och det lägger verkligen till en annan smak. Det finns så många otroliga sorters mynt att experimentera med – chokladmint, citronmint, mintbasil, spearmint. Rosemary är intressant, även kamille. Tänk på iset som cocktails. Det behöver inte vara tråkigt och ur flaskan.

6. Bara experimentera!

Jag överväger allt. Om jag gillar hur det smakar lägger jag det i te. Jag har även lagt Sriracha i te, även om jag fann att en rökt peppar fungerade bättre. Vi har använt massor av olika saker: stenmalet mexikansk chili choklad; chai med mandelsmör, kanel och grädde. Bara experimentera! Till skillnad från kaffe, med iste, om det finns en smak du gillar kan du kopiera den. Du kan ha fruktig, blommig, salig, söt, umami. Vad du än vill, det finns ingen rätt eller fel. Om det gör dig glad, gå för det.

  • Amerikanskt Tea Room: Besök deras hemsida, kolla in deras istecept, och följ dem på Facebook och Twitter