5 tips för en dag natt i köket

Ja, imorgon är Valentinsdag, och ja, eftersom det är en universellt erkänd datumnatt, det är en anledning till att jag skriver det här inlägget. Men som Anjali noterade tidigare idag tycker hon (och jag håller med om) att gester av kärlek är mycket mer speciella på en dag som du inte blir pressad att göra det. Så det går verkligen ut till Allt nätterna – ikväll, imorgon, nästa vecka – du och din speciella någon vill värma upp saker i köket.

Kockar kan vara mycket territoriella varelser. De vet hur de tycker om att arbeta, flytta, hugga och säsong. De känner till deras favorit tricks och tekniker. Detta kan göra en fantastisk måltid i slutet av natten, men det är inte så bra för att uppmuntra en romantisk, låt-göra-och-del-det-mat-tillsammans-atmosfären. (Plus, om du alieniserar din partner i processen, kan du äta den där måltiden ensam. Bara här). Så här är några enkla tips för att laga mat med ditt stora andra, ett roligt, flörtigt äventyr:

1. En av er borde vara sous-kocken: För att undvika att stega på varandras tår, välj en sous-kock. Sous-kocken ansvarar för att förbereda alla ingredienser – tvätt, trimning, huggning. Att ha specifika uppdrag innebär att du kan äga en del av måltiden samtidigt som du släpper bort saker du inte har kontroll över. Hmm … det finns en livsläsning där inne någonstans.
2. Koka ett nytt recept. Detta är särskilt viktigt när en av er är den främsta kocken i relationen. Att välja ett nytt recept säkerställer att huvudkocken inte oavsiktligt går in för att visa den andra “hur det är gjort”. (“Men jag aldrig betyda till det bara händer!“Det är också roligt och friskt att prova någonting nytt tillsammans. Om du rysar upp det, är du rubbad upp tillsammans.
3. Ha en bra spellista. Jag kommer inte ens att säga att det måste vara en romantisk spellista. Fortsätt och sväng mot Frank Sinatra om du vill, men om du är rolig. eller tappning Justin Timberlake får dig mer jazzed om att laga ihop, men allt betyder.
4. Häll bubblarna! Unna dig genom att poppa en flaska Prosecco medan du lagar mat. Det är friskt, fruktigt och perfekt att sippa på innan en måltid. Plus, bubblig vin är i sig firande och bra känslor-inducerande. Rostat bröd i början av tillagningen och njut av det hela kvällen. Vår vinxpert Mary älskar Prosecco från Zardetto, Mionetto, Bisol och Voveti, medan Faith gynnar Soligo Prosecco ($ 15), som hon kallar “riktigt läckra, lite krämigare än billigare Proseccos jag har haft, och det luktar äpplen.”
5. Har något att snacka på. Jag kan säga anledningen till detta beror på, som Cher sa i Aningslös, allt du kan göra för att uppmärksamma din mun är bra. Men det är verkligen så att du inte blir hängande, speciellt om du tar en lång, lyxig tid i köket (medan du sparar Prosecco hela tiden – se ovan). Prova Marcona mandel, rostad pistaschmandlar, kryddig räkor, eller några skivor chorizo ​​eller prosciutto.

Vilka är dina tips för en lyckad dag natt i köket?

Relaterad: Mer Datum Nattmiddagar! 8 Recept För En Mysig Natt In

(Bild: Leela Cyd Ross | Ginnie och Janies varma, färgglada kök)