5 stora canning webbplatser

Medan vi just har sett Arbetsdagen kom och går, är möjligheten att få och behålla en liten bit sommar långt ifrån.

September är faktiskt min favorit tid på året för att kunna och bevara tomater, och min mamma och jag har ett klockdatum fastställt för nästa vecka: en hel dag ägnad åt att göra sylt och konservering tomatsås. Men oundvikligen, oavsett hur ofta du bevarar hemma, uppstår frågor och det är trevligt att veta några bra resurser du alltid kan lita på. Nedan finns fem av mina favorit konserveringswebbplatser – alla ägnas åt säsongsbetonade, inspirerande recept och hur man kan göra inlagningsunderlag. Så vad väntar du på?

1) National Center for Home Food Preservation är en underbar första resurs eftersom den är uttömmande i sin täckning av så många beståndsdelar av konservering (frysning, jäsning, torkning, betning och lagring). De erbjuder en lista med publikationer och faktablad om konservering tillsammans med en informativ FAQ och Länksida. Om du letar efter sanna bilder, hittar du det inte här. Men stenburk konservering och inspiration för att komma igång? Ja verkligen.

2) Mat i krukar är en av de första konservbloggarna som jag började läsa eftersom de inte bara fokuserar på recept. Du hittar allt från bokrecensioner till profiler av stora canners till “Canning 101” -poster som handlar om en hel del grundläggande bevarande. Och när du bara söker efter ett underbart recept, matar i burkar långt bortom det som förväntas med recept, inklusive Honung-Sweetend Skillet Stonefruit Jam och Gul Tomat och Basil Jam.

3) Punk Domestics är unik i det du kan bidra med innehåll och recept! När du väl registrerat dig på webbplatsen kan du skicka recept som du har kommit att älska. De har också en sökbar “Topics” lista så att du kan lära dig mer om specifika inslag av konservering du är nyfiken på (pickling, hembröd, osttillverkning). Sedan september är National Honey Month, Punk Domestics presenterar en stor serie upp recept för honung och använder honung.

4) Canning Across America (CAA) sammanställs av en grupp kockar, trädgårdsmästare och matälskare som gillar konservering och sätter upp mat på det gammaldags sättet. I deras ord “vårt mål är att främja säker matskydd och glädje av samhällsbyggande genom mat.” De innehåller händelser på webbplatsen som är regionspecifika eller öppna för någon nationell och ett brett utbud av recept delas upp i kategorierna “Fruit” och “Vegetable.” Jag tycker att den här webbplatsens verkliga styrka är dess resurssida, med information om böcker, bloggar och videor som handlar om konservering. Åh, och låtar som kan till!

5) Well Preserved är en webbplats som ägnas åt mat, matlagning och design med ett bestämt fokus på bevarande. Det element som jag beundrar om den här webbplatsen är att de inte bara handlar om att göra sylt eller enkel konservering. denna duo sätter upp för att ta itu med dehydrering vattenmeloner och göra infused vodkas. Informativ, väldesignad och tillgänglig.

Relaterad: Bevara säsongen: Gör ugnsrödda tomater!

(Bild: Megan Gordon)