5 söta och enkla sätt att paketera kakor till gifting

Om du har bestämt dig för att ge presenten av kakor den här semestern, gläder jag dig. Jag är alltid redo att koka upp det hela året. Därmed menar jag att de gör dem, baka dem och, om allt går som planerat, ge de flesta av dem borta. (Även om du är som jag, blir lagen ibland ett spel av “en för dig, en för mig”.)

Och medan bara handlingen med att göra och baka någonting hemlagad för dina vänner och familj är tillräckligt, tenderar jag att tro att de är halva det roliga. Det finns en mängd present-värdiga presentationer som hjälper till att göra avsked med alla de kakor som är mycket mer glada, men det här är fem av mina mycket favorit. Och om du råkar nab några innan du applicerar den sista bandet av bandet, ingen dom här.

(Bildkrediter: Heidi Murphy of White Loft Studio)

1. I en låda

Detta är ett av de enklaste sätten att paketera dina bakade varor och är särskilt bra för robusta kakor. Jag håller en stash av små glidlådor till hands under bakad presentsäsong. (De som visas ovan är från Paper Mart.) Lina dem med pergamentpapper, stapla kakor inuti, glida på toppen och linda några gängor runt hela lådan.

(Bildkrediter: Heidi Murphy of White Loft Studio)

2. i en burk

Ett annat alternativ för robusta kakor som chokladchipsortet och andra? Höga, smala burkar. Tvätta och torka burken, stapla och täta. En enkel bit band ger allt ihop. Jag föredrar att använda Weck 1/2-liters cylindrisk burk för detta ändamål, men alla långa, smala burkar fungerar.

(Bildkrediter: Heidi Murphy of White Loft Studio)

3. I en papperspåse

Större kakor förtjänar sin egen väska och livsmedelssäker bruna papperspåsar kan plockas upp var som helst. Du kan välja en med en snygg design, men jag tror att släta hantverk sorterar alltid gör allt ser perfekt ut.

(Bildkrediter: Heidi Murphy of White Loft Studio)

4. På en tallrik

Tar du bara kakor till din granne? Ta en ren tallrik, kanske linja den med en kvadrat av pergamentpapper (även om du inte behöver) och stapla kakorna på toppen. Sedan, för lite mer skydd och presentation, linda upp det i en ren kökshandduk med vit garn.

(Bildkrediter: Heidi Murphy of White Loft Studio)

5. I tidningen

Glöm det perfekta presentkortet: Nätt nyhetsomslag från en färgstark del av ett tryckt papper är lika bra (förutom att det är billigt och miljövänligt). Förpacka dina kakor först i pergament eller vaxpapper och, för ett stänk av färg, använd Washi-tejp istället för vanlig Scotch tape.

Din tur: Vilket är ditt favorit sätt att pakka upp semesterkakor?