5 Smart Instagram-konton att följa för budgetreceptidéer

Creamy Salsa Chicken Skillet från Budget Bytes

(Bildkredit: Budgetbyte)

Att äta på en budget betyder inte att du måste offra smak och näring vid måltiden. Oavsett om du sparar upp en familjesemester eller gör plats i din budget för att betala av studielånen, är det möjligt att äta bra på det billiga.

Du vet förmodligen några tricks för att hjälpa dig att skära ner på din mataffär – som att förlita sig på konserverade ingredienser som bönor och billiga pantryklammer som pasta eller ris – men det är alltför lätt att fastna i en receptruta och ge efter för frestelsen av beställa den out-of-budget takeout.

Ibland är allt du behöver lite inspiration. Därför avrundar vi våra favorit Instagram-konton för att gå till för billiga recept. Pro tips: När du spottar foton på recept som du vill försöka i ditt flöde, spara dem till en samling för att referera på en senare tid, som när du planerar att planera eller skriva din matlista för veckan.

Här är fem av våra favoritinstagrammer att följa för budgetvänliga receptidéer.

Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg som delas av Budgetbytes (@budgetbytes) den

1. @budgetbytes

Tillbaka 2009 lanserade budgetdrottningen Beth Moncel sin Budget Bytes-blogg, där hon delade med sig av sina låga lågpris recept. Hon skar fortfarande ut inspirerande, billiga måltider nästan ett årtionde senare och gör ett utmärkt jobb för att hålla sitt Instagram-flöde med recept som denna persiljsalad med mandel och aprikoser och utsökt utseende creamy salsa chicken skillet. Hon är också super responsiv på kommentarer när du har en fråga!

Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg som delas av Brooke | $ 50 dollar 7 dagar (@ 50dollars7days) på

2. @ 50dollars7days

Brooke Haggerty tar itu med en ambitiös utmaning på hennes Instagram-profil: en $ 50 matbudget för sju dagar av måltider för hennes familj på tre. Varje torsdag lägger Haggerty in ett foto på hennes mataffär (som den här, som uppgick till $ 48,01). Och ärligt talat, vem älskar inte en bra mataffär? Ännu bättre är att se vad hon klarar av att göra med ingredienserna, inklusive allt från tortellini med svamp och tomater till DIY sushi rullar till räksallad toast. Vi är imponerade – och inspirerade.

Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg som delas av Erin Chase (@ 5dollardinners) den

3. @ 5dollardinners

Erin Chase är på uppdrag för att hjälpa dig att spendera mindre på dina matvaror genom att använda ett kombinerat tillvägagångssätt för strategisk matinköp, måltidsplanering och kupongering. Hon har en arsenal av folkmassan – tilltalande $ 5 middagar uppe i ärmen, som denna “fakeout takeout måltid” av apelsin sesam kyckling eller denna utsökta pepperoni pizza pasta bakverk.

Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg som delas av Jessica Fisher (@jessicagfisher) på

4. @jessicagfisher

Jessica Fisher från Good Cheap Eats-bloggen är en mästare på lättmätta budgetmiddagar – många av dem är också barnvänliga. Vi tittar på den här stackars manens kycklingcæsarsallad och uppskattar Fishers engagemang för framåtriktade måltider som dessa svartböna och paprika.

Åh, råkade vi också nämna att hon skriver för Kitchn?

Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg delat av växtbaserat på en budget (@plantbasedonabudget) den

5. @plantbasedonabudget

Toni Okamoto of Plant Baserat på en budget visar att skärning av kött och mjölk ur din kost är ett bra steg du kan ta för att spara pengar. Oavsett om hon delar upp receptidéer för sötpotatis toast, tofu röd curry eller dessa kucchini choklad chip cookies, visar Okamoto att det är möjligt att äta en växtbaserad kost utan att spendera en förmögenhet.

Vem är dina favoritkonton att följa?