5 skäl till varför du bör prova en Margarita utan apelsinlikör

Cocktail Recept: Ren Mexikansk Margarita

(Bildkrediter: Sara Kate Gillingham)

Vad är det i en margarita – en bra? Tequila, förstås. Agave sirap eller annat sötningsmedel. Limejuice är kritisk. Och trippel sek, eller hur? Inte så snabbt. Om du aldrig har provat en margarita utan Cointreau, trippel sek eller en annan apelsinlikör, kan jag försiktigt föreslå att du gör det?

När det gäller margaritas är jag minimalistisk. Här är fem orsaker till att orange knappast berör min margarita.

Det här låter som blasfemi till de av er som gör dina margaritas med en hälsosam slug av Cointreau eller triple sec. Men jag njöt verkligen inte av margaritas förrän jag hade en väldigt ren, väldigt enkel version: Sara Kates margarita recept, som gavs henne av Joanne Weir, Bay Area chef och restaurangägare. Joanne hävdar att margaritas inte behöver alla extra ingredienser som ofta finns i dem. Hon serverar dem med apelsinen kvar ut.

→ Få receptet: Cocktail Recept: Ren Mexikansk Margarita

Jag försökte detta recept och omvandlades omedelbart. Medan jag älskar Cointreau och Grand Marnier, är det fem anledningar till att de aldrig korsar banor med min margarita.

 1. Margaritas borde vara enkla. En bra margarita är en mycket enkel cocktail. Det bör balansera noggrant mellan söt och tårta, med tequila den dominerande smaken. Cointreau och andra apelsinlikor bidrar inte mycket till denna balans, enligt min åsikt; de bara muddar upp det och täcker tequila. Vilket är bra om du använder en medioker tequila, men om du inte är…
 2. Det handlar om tequila, så täck inte upp det. En bra margarita börjar med en bra tequila. Jag föredrar blanco, eller silver, tequila i min margarita, och jag balanserar drycken så att tequila kommer igenom. Det är inte bara alkohol; Casa Noble, min favorit tequila, har anteckningar av grön mango, peppar och papaya. Läckra, och jag vill smaka på allt.
 3. Cointreau är dyrt, så hoppa över det! Många apelsinlikörer, som Cointreau och Grand Marnier, är dyra. Om du gör ett stort parti av margaritas, är en fördel med att lämna apelsinlikören kostnadsbesparingar.
 4. Limer är dyr också; låt dem skina! Limer är dock inte förhandlingsbara i en margarita, och eftersom de är alltför dyra just nu, varför späd eller muddy dem med en extra likör? Låt dem bli stjärnan!
 5. Det är bara så bra. Den sista anledningen till att du lämnar apelsin ur din tequila är att en ren margarita bara är så bra. Detta är subjektivt, jag vet – men dricka en ren margarita har verkligen förändrat mig om både tequila och margaritas.

Det finns hundratals sätt att göra en margarita; Jag nudger dig att försöka på så sätt åtminstone en gång och se vad du tycker om det. Jag kommer strax och njuter av min skål!

Jordgubbs Basil Margarita & Spicy Rostad Shishito Pepper Margarita

(Bildkrediter: Nancy Mitchell & Chris Perez)

10 Fler sätt att göra en Margarita

Medan “ren” margarita är mitt föredragna recept, hands-down, älskar jag några av de vändningar och variationer som våra cocktailmavens har kommit upp med genom åren. Så om du inte bryr dig om min orange-mindre råd och vill ha en mer maximalistisk margarita, prova en av dessa istället!

 • Easy Pitcher Cocktail Recept: Jordgubbs Basil Margaritas
 • Sommardrinkrecept: Spicy Roasted Shishito Pepper Margarita
 • Cocktail Recept: The Spiced Pear Margarita
 • IKEA-inspirerat cocktailrecept: Rabarber Margarita
 • Coolt recept: Megans frusna vattenmelon Margarita
 • Recept: Spicy-Cool Blood Orange-Jalapeño Margaritas
 • Vår Cocktail Recept: Den perfekta orange-y Margarita
 • Cocktail: Tranbär Margarita
 • Recept: Margaritas gjord med öl
 • Allt om Margaritas