5 sätt att transportera en paj när du inte har en pajbärare

Om du har en ivrig pajbakare har du chansen att du redan har en särskild pajbärare. Men för de av oss som bara gör pajer varje gång ibland är det svårt att ge upp dyrbart förvaringsutrymme i köket för något vi bara får använda ett par gånger om året. Så, hur transporterar man säkert en paj utan en särskild pajbärare? Här är fem tips:

1. Använd en bambu ångkorg. Det här är en gammal, men en godis. Vi skrev först om detta tips tillbaka 2009, och det stannar fortfarande. Bambu ångkorgar är perfekt formade för att hålla en paj eller två, och du kan hitta dem ganska billigt online eller i asiatiska stormarknader.

2. Använd en pizzaskrin. En annan billig pajtransportlösning? Pizza lådor! Som vi skrev här, är pizza lådor oftast två inches lång, vilket gör dem bra för pajer. Oroa dig inte – du behöver inte använda feta använda lådor från förra fredagens takeout. Du kan få pizza lådor i de flesta restaurangförsörjning butiker, eller bara fråga din lokala pizza plats om de skulle ge dig en låda eller två! Chansen är de skulle!

3. Använd en tallrik som ett lock. Om du bara transporterar en enda paj, ta en matplatta, vänd den över, placera den på toppen av pajen och sätt sedan in det hela i aluminiumfolie eller plastfolie.

4. Använd en lagergryta. Har några tårtor att transportera? Prova detta geniala tips från Kitchn-läsaren tessler65, som hon kommenterade i det här inlägget. Hon tog den största stockpot hon hade, och lagade middagplattor och pajer upp till toppen! Så här beskriver hon

  Spiselig Spray Paint: Sig hvad ?!

Jag hade fyra eller fem pajer att transportera till min brorsons hus en Thanksgiving. Jag fick ut min största stockpot (verkligen en monstrous sak), min middag plattor och lite maskeringstejp.

Jag använde maskeringstejpen för att göra 1 “- 2” flikar på motsatta sidor av matplattorna. Den första matplattan gick in i lagerpotten på botten, höger sida uppåt. En paj stack på toppen av plattan, sedan gick nästa matplatta in i stockpot upp och ner (för att hålla från att krossa pajen). Nästa paj satt på upp och ner plattan. Jag fortsatte växlande upp och ner tallrikar och pajer tills stockpot var full.

När jag kom fram till min brorson, använde jag helt enkelt tejpflikarna på varje platta för att lyfta ut den paj och plåten som vilar på samtidigt. Varje paj gjorde det till Thanksgiving och inte en enda smula bröts av skorporna i processen.

5. Använd gummihyllor i botten av en kartong. Du kan köpa en konditorivar för tillfället, eller bara hitta en vanlig papplåda och linja den med klibbigt hylla / lådfodral, som den här versionen från Duck. Det kommer att hålla din pajrätt från att glida och glida, så allt kommer i en bit.

Hur transporterar du pajer?

(Bild: Sara Kate Gillingham-Ryan)