5 sätt att lägga till mer kross till din sallad

Sallad “crunch” är en icke-förhandlingsbar i vårt hus, oavsett om det är en genomsnittlig skål med gröna eller en säsongsbetonad pasta eller sädessallad. Jag letar alltid efter en intressant ingrediens att kasta i våra sallader för att ge dem konsistens och förstärka sin smak. Bacon bitar eller croutons är ett enkelt och uppenbart val, men det finns en helt annan värld av nötter, frön och chips som du också kan nå för!

Jag är ofta inspirerad att använda olika tillägg och salladsingredienser när jag försöker nya restauranger; Enligt min åsikt är ett tecken på en bra restaurang en verkligen inspirerad sallad. Hemma tycker jag att det är så lätt att få lite salladsruta, men det finns några restauranger här i Seattle som snabbt snapar mig ur det (nämligen Sitka och Gran och Whale Wins). Förhoppningsvis har du några i din stad som gör detsamma för dig.

Med många års sallad att äta under mitt bälte, nedan hittar du några av mina favorit sätt att lägga till en liten crunch. Jag skulle gärna höra om dina favoriter!

5 Crunchy Salad Add-Ins

  1. Nötter och frön: Detta är min go-to way för att lägga till crunch till sallad. Jag älskar skivad mandel, pumpafrön och sesamfrön. Valnötter och pekannötter är trevliga med hjärtat gröna. Inte bara lägger de till konsistens, men de lägger också till en bra liten vitpop av protein också.
  2. Rädisor, Fennikel och Morötter: Dessa kan verka som typiska salladsinkluderingar men de är också enkla sätt att lägga till crunch till någon grön sallad eller pasta sallad. Jag lägger till tunna skivade rädisor i stort sett allting i dag och både fänkål och morötter lägger till en uppfriskande knäck som jag älskar särskilt under de varmare månaderna.
  3. Pita eller Bagel Chips: Det finns några nätter när salladsfästningarna är ganska smala, och vid dessa tillfällen lägger jag ofta en handfull pita- eller bagelflisbitar för extra konsistens, knäck och lite salt.
  4. Parmesan Crisps: En idé som jag upptäckte nyligen på en väns hus involverade bakning av riven parmesan i ugnen tills det är doftande och krispigt – en stor sallad topping. För att göra så, rista på din parmesan med en låda riven och baka den i en 375 F ugn i 5-6 minuter.
  5. Rostad Quinoa: Rostad korn är ett enkelt sätt att få tillagad kross och helkorns näring. För att skåla quinoa: Lägg det okokta spannmålet i en het, torr kaka och koka över medelhög värme tills kornen börjar poppa (ungefär som popcorn), 2-4 minuter. Skaka pannan när du går för att undvika att sticka eller bränna.
Vad är din favorit crunchy salad add-ins?

(Bilder: Megan Gordon)

  12 smukke madkalendere til 2014