5 sätt att äta tomater till frukost

(Bildkrediter: Megan Gordon)

Jag prickade med min partner Sam den andra dagen och frågade honom om vi kunde räkna ut ett sätt att överleva på tomater, ost och bröd ensam under resten av sommaren. Och skämt åt sidan, det här är vad jag har nått på morgonen: en crusty bit rostat bröd, ett lager av ricotta och en tjock bit tomat.

När vi går in i de härligt varma hunddagen på sommaren har de goda frukostarna i vårt hus den enda ultimata ingrediensen som skrivs över dem: tomater!

Äggröra, färskkorn, getost och tomater

(Bildkredit: Elizabeth Passarella)

Jag är inte säker på att det finns mycket som kan toppa min första kärlek, tomater och ricotta på toast, men om du är en god morgon person och har en liknande kärleksaffär med tomater just nu, här är några tomat-centrerade recept till fira dem vid frukost!

Tomatcobbler med Cornmeal-Cheddar kex

(Bildkredit: Emma Christensen)

5 Morning Tomat Recept

1. Shakshuka med fänkål och feta – En söt sked
Min tolkning av denna klassiska Mellanöstern-och afrikanska maträtten är en härligt rörig affär med en salig tomat- och peppargryta. Ägg är lagrade rätt in i tomaten, och jag älskar att suga upp några av tomatoeyjuice med crusty bröd.

2. Ägg, Kale och Tomat Frukost Wraps – Epicurious
En frukostfyllning fylld med ägg, färska tomater och kale är inte bara läckra, men relativt snabb att förbereda och kan vara bärbar för de morgon när du bara behöver spruta ut dörren. Anpassa (eller förenkla) som du tycker är lämplig.

  I sæson: Friske datoer

3. Ägg i Avokado med Tomat och Basil – abc
Att laga ett ägg direkt i en avokadohalv var en uppenbarelse för mig. Jag var skeptisk till varma avokado, men det var inget behov – de var läckra. Toppad med färska sommertomater är detta en minnesvärd, energipackad sommar frukost.

4. Råna ägg med färsk majs, getost och tomater
Det finns ingen anledning till att sommarens bounty inte kan smyga på frukostplattan. När ugnen är bräcklig tar det bara 10 minuter att steka saftiga tomater, mikrovågsugn lite sött majs och krypa några ägg upp. Rör i några getostar och du har den perfekta sommarskramningen.

5. Tomatcobbler med Cornmeal-Cheddar-kakor
Jag är inte säker på att Emma menade för denna underbara skomakare att vara en frukosträtt, men jag tyckte att det var varmt välkommen i denna uppställning. Varför inte? Denna maträtt är beroende av små, smakrika körsbärstomater, karamelliserade lök och cornmeal-cheddar-kex. Det är en sommarstunner, för att vara säker.