5 Pro Tips för ett framgångsrikt måltidsparti från Retro Dinner Diva

Hur jag kastade en frysare och gjorde 50 måltider för under $ 300

(Bildkrediter: David Hopler of D Squared Photo & Video)

Den här veckan har jag delat med mig i första gången frysfryst måltid – en liten samling där vi lagade mat och lagade mat till våra frysar. Det var ett helt roligt och bra sätt att tillbringa en eftermiddag, men som det var min första gång som samordnade de många rörliga bitarna tog det säkert längre tid än jag förväntade mig!

För att förbättra min nästa måltid fest, vände jag mig till Stephanie Eakins, som driver frysfrostpartier som en del av hennes verksamhet, The Retro Dinner Diva. Här är lite mer om Stephanie, hennes affärer, och fem av hennes bästa tips för en lyckad måltidsmöte.

Stephanie sparkar av en frysfiskmåltid hemma.

(Bildkredit: Courtesy of Stephanie Eakins (The Retro Dinner Diva))

Retro Dinner Diva

Stephanie Eakins är ägare till The Retro Dinner Diva, en tjänst som erbjuder hemleverans av grytor och hemlagade måltider samt storskaliga frysfiskar. Gästerna betalar en avgift, visa upp och montera måltider med ingredienser som Stephanie har prepped. Det är en frysfris måltid fest på sitt enklaste och mest bekväma.

Jag upptäckte Stephanie medan jag gjorde lite forskning på frysfiskar och fann till min förvåning att hon körde sin verksamhet här i Columbus, där jag bor. Stephanie lämnade företagsvärlden och började en måltidleveransverksamhet i september 2013. Hon hade alltid älskat mat och matlagning och hon var redo för en ny entreprenörskapskarriär, liksom mer flexibilitet i hennes arbetsliv.

“Jag började leveransservice”, sa hon, “för jag vet hur det är att vara en upptagen person och en upptagen mamma.” Måltiderna följde snabbt, tack vare en väns begäran om fester eller lektioner. Hon försökte ut det, och det var direkt en träff. “Folk älskar det!” hon säger. “Vid en fest gjorde vi 220 måltider på drygt en timme.”

Gäster tar kylare med is för att säkert transportera sina måltider.

(Bildkredit: Courtesy of Stephanie Eakins (The Retro Dinner Diva))

Business of Freezer Meal Parties

Stephanie värdar sina fester på The Commissary, ett kommersiellt kök kollektivt som många små lokala livsmedelsföretag använder för lagring och prep. Hon hanterar alla de mer utmanande delarna av en frysmiddagsfest: receptplanering, bulk shopping, massapreparat av grönsaker och kött.

“Jag försöker hålla det roligt,” sa hon. “Jag söker vanligtvis efter recept som är tröstande och familjevänliga.” Men hon har också förgrenat sig, med stor framgång, bortom traditionell komfortmat och erbjuder nu fester med Paleo, glutenfria och låg-carb recept.

Stephanies smarta affärsmodell har fått uppmärksamhet utöver Columbus. “Jag får samtal från hela världen från människor som vill göra det här,” sa hon. “Folk från Milwaukee, Dallas, Boston, har frågat mig hur man börjar något liknande. Och jag har fått folk att köra hela vägen från Cleveland till en frysfest. Folk älskar bara tanken på att sätta mat i frysen.”

Krydda kycklingar redo för frysen (och långsam spis).

(Bildkredit: Courtesy of Stephanie Eakins (The Retro Dinner Diva))

Vad gör en stor frysmat?

Jag frågade Stephanie vad hon letar efter i en frysmat. “För mig är en fantastisk frysmaskin en som bibehåller sin kvalitet efter frusen – det smakar lika bra som det aldrig skulle ha varit fruset – och handlar om att spara tid, pengar och ansträngning på lång sikt.” Stephanie spenderar mycket tid på att undersöka nya frysuppskrifter, kamning genom tidskrifter och kokböcker.

Casseroles är perennially populära hos sina gäster, men som hon har förgrenat sig till Paleo och låg-carb måltider, har hon upptäckt andra bra idéer, som stir-fry kits och fryser en helt kryddat kyckling för långsam spis. “Du kan krydda det på så många sätt. Sedan lägg det bara i den långa ugnen och skarpa upp under köttet.”

Monteringslinjer vid en av Stephanie partier.

(Bildkredit: Courtesy of Stephanie Eakins (The Retro Dinner Diva))

5 tips för en framgångsrik frysmiddagsfest

Självklart är Stephanies process för en frysfiskmiddag annorlunda än de flesta av oss. Hon spenderar omkring två dagar prepping för en måltid fest. Hon beställer mat – vissa levereras och vissa hon handlar direkt. Hon spenderar en dag som brinner kött och gör någon annan varm matlagning så all mat kan svalna. Då hugger hon och organiserar kalla ingredienser och lägger ut påsar och etiketter så att gästerna bara måste montera. På ungefär en och en halv och en halv timme lägger sina gäster vanligtvis cirka 200 måltider.

Men huruvida du gör så mycket förberedelse före tid, Stephanies process har många bra tips om borttagning. Här är fem av mina favoriter.

  1. För friska måltider frysa för långsam spis: Jag älskar hennes tips om kryddor och frysande hela kycklingar! Om du har frysfacket är det här ett bra sätt att förbereda dig för din långsamma spis. Den långsamma kokaren kan också hjälpa dig att förbereda kött och fjäderfä för användning i sallader och kornskålar.
  2. I varmt väder, frys för grillen: Gilla den långsamma kokaren är grillen ett bra sätt att laga hälsosam mat med smak. När varmare väder närmar sig, tänk på att frysa kött och skaldjur i kryddor och marinader för snabba grillmåltider.
  3. Förbered (och kyla) heta ingredienser före tid: Den mest tidskrävande delen av min frysfris måltid var den faktiska matlagningen. Vi bruna nötkött, rostade potatis och mycket mer. Alla dessa saker måste tillagas och – lika viktigt! – kyls noggrant Om en person har tid att göra detta framåt kan det göra montering så mycket jämnare.
  4. Varje lag gör bara ett recept: På Stephanie fester går de inte igenom recepten i följd, varje lag eller kock flyttar från station till station. I stället gör varje kock Allt partierna av deras tilldelade recept. Stephanie förklarar hur det här skulle fungera hemma: “Varje person väljer eller tilldelas ett recept och ansvarar för just det receptet (det sparar mycket tid och pengar eftersom alla bara köper i bulk för det enda receptet mot ingredienser för 10 olika recept ).” Detta förenklar sammansättningen eftersom människor inte flyttar från recept till recept; de skapar bara en monteringslinje och väska upp alla en sorts måltid.
  5. Dubbelpåse dina måltider (och sätt på etiketten på insidan): Stephanie använder samma typ av etiketter som jag gör – grundläggande Avery-kontorsetiketter – och de är inte vattentäta. Men hon dubbel-påsar varje måltid för att skydda mot marinade läckor och spill. Märkningen går på innerpåsen, vilket håller den ren och fast fastsatt i frysen.

Ha så kul!

Stephanie förstärkt mina egna funderingar – vilket är att frysar måltid parter är bara mycket roligt, förutom tid och kostnadsbesparingar. “Vin gör det alltid bättre, och att samla med vänner är roligare än att göra det ensam.”

→ Besök Stephanie Eakins online: Retro Dinner Diva