5 lokalbefolkningen delar de bästa sakerna att äta i Oakland, Kalifornien

Om du är en matälskare är chansen att du är bekant, åtminstone i passerar, med Oakland, Kalifornien. Kanske har du flaggat East Bay City som en dagsutflykt, en dagsdirigering från huvudattraktionen, San Francisco, som med rätta är känd som ett mekka för matälskare. Men du skulle vara fel att förvandla Oakland till sidlinjen.

Få den fulla guiden: Kitchns Bite-Sized Guide till Oakland, Kalifornien

Det är inte att säga att om du hoppar på BART, hitch en tur på färjan, eller kör över Bay Bridge, kommer du bli besviken i din kortlivade foray. Nej, det motsatta är sant. Denna East Bay charmare kommer att få dig att önska att du hade fått mer tid att utforska dess mångfacetterade (och allvarligt läckra) dimensioner.

Här delar fem Oakland-lokalbefolkningen sina allra bästa bett i sin hemstad.

(Bildkredit: Melissa Ryan)

Om du är en vanlig hos Kitchn behöver Dana Velden ingen introduktion. Hon har varit en bidragsgivare så länge vi kan komma ihåg, dela hennes tankefulla och uppmätta förhållningssätt till livet i köket. Hon är författare till Hitta dig själv i köket: Köksmeditationer och inspirerade recept från en Mindful Cook och även vår guide för denna månad Bite-Sized Guide till Oakland.


Dana 5 bästa bett


 • Starline Social Club är en bar / musikhall på natten, men de är värd för Oakland Tea Parlor dagligen (måndag till fredag ​​från 10:00 till 3:00). De chai är min favorit – mjölkig och mjuk, med precis rätt mängd krydda och hum.
 • FuseBox är en bit av en destinationsrestaurang, eftersom den ligger i ett lagerområde i West Oakland. Men du borde definitivt leta efter det, speciellt för deras Koreansk stekt kyckling (KFC) som är super crunchy och kastas i en kryddig och inte-för-söt sås.
 • Det finns massor av bra smörgåsar på Pal’s Takeaway, men jag älskar Moster malai nästan berömda lao korv Det bästa. De friterar den laotiska korven och serverar den på en rulle med gurka-cilantrojuice.
 • Swan’s Market är värt ett besök för sina många toppklassiga ställen att äta, men om jag var tvungen att välja en skulle jag göra det B-Dama för katsu curry ris.
 • Homeroom drar linjer för deras Mac’n’cheese, men jag hoppar över restaurangen och går till deras utkioskkiosk för att beställa deras hemlagad oreo cookie, som är gjord med mörkt chokladkakaopulver och har en räcka av krispigt salt som ströks ovanpå.

(Bildkredit: Melissa Ryan)

Grundaren av Broth Baby, en Oakland-baserad benbuljong företag, Cassandra Gates är en nykomling till Bay-området – hon flyttade västerut för att studera holistisk näring vid Bauman College – men har snabbt gjort Grand Lakes-kvarteret hemma. Ta en titt på hennes kök, en uthyrning som hon har förvandlat med smarta uppgraderingar, och se hennes bästa val för att äta ute.


Cassandra 5 bästa bett


 • De kött quiche från Starter Bakery står på lördagens Grand Lake Farmers Market är att dö för!
 • En annan hämtning från Grand Lake Farmers Market: Plattan av kyckling curry med gult ris på Andy och Cindys thailändska tält.
 • Margherita pizza från Boot and Shoe Service med glas rött när jag vill behandla mig själv.
 • Sourdough engelsk muffin från Arizmendi Bageri på Lakeshore. Pro tips: Be dem värma det för dig och ät det där med gott om smör och en duggregn honung (båda tillgängliga på konditoren).
 • God måltid burger och pommes frites med öl och skott för $ 25 på Plum Bar – efter en lång skift i köket, är det precis vad jag behöver!

(Bildkredit: Melissa Ryan)

Bryant Terry är en Oakland skatt. En prisbelönt kock, utbildare och författare, Bryant är för närvarande kocken i hemvist på Museum of African Diaspora (MoAD) i San Francisco, där han skapar programmering som firar korsningen mellan mat, jordbruk, hälsa, aktivism , konst, kultur och den afrikanska diasporan. Vi har varit privilegierade att presentera Bryant innan på Kitchn, och idag delar han med oss ​​hans fem favoritbett i Oakland.


Bryants 5 bästa bett


 • De cacao moon smoothie på Super Juiced Oakland i Old Oaklands historiska Swan’s Market.
 • De kex på Sequoia Diner, en newish plats i vårt grannskap, The Laurel; mina döttrar älskar dem!
 • De veggie combo lunch special från vår gå till Etiopiens plats, Ensarro, nära Lake Merritt; Jag får ofta två och då har vi dem till middag.
 • När det är kallt utanför kryddig vegetarisk tofu soppa på Pyeongchang Tofu House i Temescal är fantastiskt!
 • På 2 och 4 måndagar, Tacos Oscar gör en popup på Starline Social Club mestadels har han en riktigt bra vegetarisk eller vegan alternativ.

(Bildkrediter: Melissa Ryan / @ramenshop)

Alice Erb är ägaren till Jakten, eller Yak för kort, en magisk, eklektisk, smyckeskrin av en butik med enastående varor. Butiken ligger strax över Oakland-gränsen i Berkeley, men Alices hem ligger i Oaklands Temescal-kvarter (i en underbar Queen Anne Victorian). Här är hennes favorit lokala haunts.


Alices 5 bästa bett


 • De teblad sallad och den roti på Teni East Kitchen; vi hade nyligen en biff shank curry där var det också riktigt gott.
 • De grillad fläsk banh mi smörgåsar på Cam Houng. De har två platser: en i Chinatown på Webster och en på International Boulevard.
 • De jook vid Gum Kao i Chinatown. Vi kallar det jook joint! Men deras wonton soppa och deras BBQ fläsk är också fantastiska.
 • Jag får alltid friterat ris på Ramen Shop. Det är några av de bästa i området.
 • Menyn ändras dagligen på Penrose så det är svårt att rekommendera en sak, men jag älskar deras nordafrikanska och Mellanöstern smakar i allmänhet, och det är ett vackert utrymme.

(Bildkredit: Melissa Ryan)

Nik Sharma är en matförfattare för San Francisco Chronicle och hans vackra blogg, Brown Table, kallades Bästa Foto Baserade Culinary Blog av Internationella Association of Culinary Professionals (IACP) 2015 och 2016. Han arbetar för närvarande med sin första kokbok, som kommer ut 2018, från sitt hem i Oaklands Glenview, där han bor med sin man Michael och hans två pälsbarn. Dessa är hans bästa bett.


Niks 5 bästa bett


 • De grillad bläckfisk med potatis och oliver på Marzano är perfekt kollad och kryddat; Jag kunde äta det varje dag med ett kyldt glas rosé.
 • De dosa våfflor på Juhu Beach Club. Det är ur lådan på rätt sätt! Det finns väldigt få indiska kockar som gör fusionsmat rätt och Preeti Mistry tillhör den gruppen människor.
 • De croissanter från La Farine Boulangerie. Och om du får en chans, bör du ta en titt på baksidan av bageriet för att se bagarna i aktion!
 • De huevos rancheros på Sequoia Diner (och de gör sin egen surdeg också!)
 • Maten är alltid bra på Penrose, men det här är också en av mina favoritplatser för att få en cocktail. De Gamla kubanska och den Ellhorn är två av mina favoriter.

Bor du i Oakland eller har du besökt? Vad är din favoritbit??