3 Orange Bitters som passar din budget

(Bildkredit: Roger Kamholz)

Nu har orange bitterar (tillsammans med en mängd andra sorter) gjort sin stora, senaste återkommande på cocktailscenen, det finns plötsligt en välkommen rikedom av alternativ att välja mellan när man lagrar din personliga bar. Spännande butiker och specialbutiker har börjat skära ut hylla för dessa småflaskor, vilket gör dem mer tillgängliga för den spirande cocktailentusiasten.

Det finns bara en hastighetsstöt på vägen mot att kompilera den ultimata bittersamlingen på hemmaplan: Darnet kan vara dyrt, åtminstone när man betraktar dem när det gäller dollar per ounce. För att ta ett exempel säljer Scrappy Orange Bitters – en bra, välgjord produkt – vanligen för cirka $ 25 för en fem ounceflaska. När du faktum att en 750 ml flaska sprit håller något mer än 25 ounces, priset per ounce du betalar för Scrappy’s Orange Bitters är i nivå med en 20-årig single malt Scotch Whiskey.

(Bildkredit: Roger Kamholz)

Bakgrunden till det argumentet är att du bara släpper bort bitters ett streck eller två åt gången, vilket betyder att en flaska kommer att vara en bra lång stund. Faktum är att om vi accepterar att ett streck är lika med en sjätte av en tesked, som de flesta källor bibehåller, kan fem ounces bitterar lätt “säsja” mer än 150 drycker (faktiskt 187, ge eller ta om du är expert nog att skaka ut en standard dash per drink). Nu ser den dyrbara flaskan ut som en mer rimlig investering.

Allt som sagt, det finns säkert ett märke av apelsinbitar som passar din budget och smak. Nedan finns tre som kör spalten från överkomliga till artisanal.

(Bildkredit: Roger Kamholz)

Avgift Brothers West Indian Orange Bitters – $ 7 för 4 uns

Avgiftbröder är kanske den äldsta överlevande bittermakaren i Amerika. Det är allmänt tillgängligt och relativt överkomligt. Vissa purister kan drabbas av Fee: s användning av glycerol som en ingrediens, och säger att smaksättande ämnen i bitter endast får infunderas i enbart högsäker alkohol. Men för pengarna är avgifterna ett solidt alternativ. Aromen är ömtålig och lutar mot blommiga anteckningar. Folk på Meadow, en gourmetbutik belägen på lägre Manhattan, har en omfattande bitterförteckning, hämtar på lavendel, och jag tenderar att hålla med. En hint av artificience kommer igenom, men i en cocktail är det mycket mindre märkbart, om alls.

(Bildkredit: Roger Kamholz)

Regan Orange Bitters nr 6 – $ 5 för 5 ounces

Produkten som hjälpte till att spåra återkommande bitterar är Regans namn för Gary Regan, den välkända bartendern och författaren av Joy of Mixology, bland andra titlar. Han arbetar med Buffalo Trace destilleriet, känt för sina fina Kentucky borrar, för att producera formeln kommersiellt. Regans är lite mer komplicerat än Fee s, jag finner; Det finns en friskhet och uttalad herbaceousness till den bitter-orange smak. Tack vare en stark kardemoms närvaro har den en ginliknande kvalitet (inte konstigt att jag älskar dessa saker i en Dry Martini). Priset kan variera mycket; Jag har sett det för så lite som $ 5 för en fem ounce flaska – och så mycket som $ 11 för samma belopp.

(Bildkredit: Roger Kamholz)

Bittercube Orange Bitters – $ 10 för 1 uns

Baserat i Wisconsin och drivs av två tidigare cocktailbartenders är Bittercube bland de nya vågorna av märken som slår bittermarknaden de senaste åren. Deras orange bitter representerar bara ett av flera recept de säljer. Den smakprofil som skrivs på flaskan innehåller karamelliserad apelsin, kardemumma och koriander. Jämfört med de andra är Bittercube Orange Bitter inte alltför bittra. Och det här handlar nästan säkert om hur de är gjorda. Enligt bolaget “dubbla macerate apelsinskalarna för att göra den apelsinsmakande popen, och lägg till en rens av bränt socker i slutet av processen för att skapa en subtil karamelliserad apelsin smak.” Sötheten är faktiskt uppenbar både på näsan och i gommen. Vaniljböna och örtte kommer också igenom.

Jag tycker att dessa apelsinbitterar fungerar riktigt bra i cocktails med brun andar, som den gammaldagsa. Som du kan se från priset, kommer dessa bitterar till en premie, men den inverkan de gör på ditt cocktail spel är signifikant.

En skilsmässa om utvärdering av bitter

Det mest surefire sättet att avgöra om ett märke av bitter är rätt för din smak är att blanda det i din favorit bitterbärande cocktail – med andra ord, hur den är avsedd att användas – men du kan också få en stark indikation på dess smak genom lukt. Dash ett par droppar i din handflata, och gnid försiktigt händerna ihop tills alkoholen förångar (detta ska inte ta mer än två eller tre sekunder). Ta sedan dina handflator i näsan och ta en stor whiff. På det här sättet luktar du botanikerna utan störande alkohol från alkoholen.