3 fantastiska affärer för kockar i Portland, Maine (enligt en lokal konstnär)

När tänker du på Maine, vad kommer i åtanke? Kanske tycker du om hummerrullar och den klippiga kusten. Kanske tycker du om stugor i skogen och flanellen. Chansen är att du tänker på L. L. Bean – har vi rätt?

Tja, en av de personer som ansvarar för att sätta dessa bilder av rustik enkelhet i ditt huvud är Meredith Brockington. Som den tidigare bildkonstnären för det ikoniska Maine-märket övervakade Meredith fotograferingar för företagets katalog- och varumärkeskampanjer. Så, självklart, vet hon alla de bästa ställena att handla för varor för att göra ditt hemmagasin värdigt.

(Bildkrediter: Erin Little)

Dessa dagar frilägger Meredith fortfarande L.L. Bean, men hon är upptagen med att starta eget företag också. Hon gick ut på egen hand förra året och utvecklade och förfinade sin linje av macramé vägghängen, bordsskridskor och planthängare. Hon säger att arbeta inom den digitala världen av fotografi gjorde att hon längtar efter något mer taktilt: “Jag kände att jag saknade den aspekten som en konstnär som arbetade med mina händer, som konstdirektör.”

Att arbeta för Maine mest kända märke gav Meredith värdefulla förbindelser i konstnärsgemenskapen. Plus, Meredith tillägger, “Portland är det bästa stället att starta ett litet företag. Det är ett stödjande samhälle, och också en riktigt samarbetande.”

Meredith med studiekompis Kristin Camp (höger).

(Bildkrediter: Erin Little)

Meredith delar studioutrymme med keramik Kristen Camp, och tillsammans har de två lanserat en rad makramé växthållare gjorda av vitt cording vävt runt Campfire Studio keramik. Meredith hoppas att detta kommer att bli det första av många samarbeten och partnerskap med andra artister. Den renoverade textilfabriken där deras studio ligger, har redan lockat andra konstnärer och tillverkare: fotografer, textilkonstnärer och en industriell designer.

(Bildkrediter: Erin Little)

Att vara från Maine, Meredith trodde aldrig att hennes hemland skulle ha mycket kram. “Du vet att Portland har gjort det när du säger att du är från detta område har värde i det kreativa samhället”, säger hon och påminner om sin erfarenhet på Renegade Craft Fair i Brooklyn förra året. “Jag visste aldrig att det vi säger från Maine skulle definiera oss som artister och skilja oss i ett positivt ljus.”

Om du vill köpa några av Merediths macramé-bitar, hålla ögonen på lanseringen av sin nya webbutik, Amie, den 1 september. Webbplatsen kommer också att innehålla handgjorda varor av andra kvinnliga hantverkare. Och om du råkar vara i Portland, det här är de tre butikerna du behöver checka ut för vackra, unika kitchenwares och rekvisita.

Merediths 3 Favoritbutiker för köksartiklar

Ett inlägg som delas av Nicole (@_grits) på

1. Folly 101

Ägaren till denna heminredningshandlare brukade vara en stylist som förklarar varför hennes butik ser ut som den ultimata stötfångaren. Här hittar du ett stort (färgkodat!) Urval av bordsdukar, tallrikar, glasvaror, kokböcker och andra köksvaror att kasta över. Om platsen är begränsad i din resväska, ta en nypa skål och en liten sked, sedan gå ner på gatan till Stonewall Kitchen för lite havsalt. När du kommer hem, häll saltet i skålen och du kommer att ha en smak av Maine långt efter din resa är över.

Ett inlägg som delas av More & Co. (@moreandco) den

2. Mer & Co.

Titta noga på denna lilla boutique bortgjuten på High Street. Du kommer att belönas med ett ljusstarkt, minimalt dekorerat utrymme fyllt med keramiska muggar och tallrikar, kökshanddukar av lakan och enstaka tryckta servetter med begränsad upplaga.

Varje Kitchn-redaktör äger (och adores) en av dessa keramiska sippkoppar, men du kan inte gå fel med någon av de noggrant kurerade urvalen från butiksägaren Maria Alexandra Vettese. (Psst! Om du hellre gör din shopping online skickar More & Co. till kunder.)

Ett inlägg som delas av Shira beth brenner (@shirasmiles) på

3. Lopp för alla

Loppe för alla har alla roliga element i sparsamhetshopping – jakt efter unika funn, utan att veta vad du kommer att snubbla på – utan något besvär. Oavsett om du letar efter vintage emaljplattor eller glasarkanter, finns det någonting för allas kök här. Bonus: Flea for All säljer också handgjorda varor från lokala leverantörer, inklusive keramik från Merediths studiekamrat, Kristen.

Följ Meredith!

  • Hemsida
  • Instagram
  • Amie (lanserar 1 september!)