Zašto sam opsjednut receptom kolačića čokolade (ne, ne onu)

(Slika: Janssen Bradshaw)

Većina svijeta internetskog hrane provela je posljednjih šest mjeseci i prolazila preko kolačića sa kolačima kolača kolača od čokoladnog čokolade Alison Roman, ali kao mama dvoje male djece, mogu vam reći da kolača oklopljena tamnom čokoladom i prskajućom solju proći kao čokoladni kolačić za čokoladu za svakoga ispod 10 godina.

Postoji mnogo recepata za kekse s čokoladnim čipovima na webu (Kitchn ima desetak – ovdje, ovdje i ovdje), ali kada trebate čokoladne kolačiće odmah za datum reprodukcije ili pečenu prodaju ili iskreno samo kišnu subotu kod kuće, ovaj čokoladni chip cookie recept (koji sam trenutno opsjednut) štedi dan.

Čokoladni kolačići čokolade: lijep lakmus test za vašu novu stanu pećnica i također prihvatljiva isprika za svoje nove susjedi u prizemlju za buku dvije divlje djece. #hopefully

Post koji dijeli Meghan Splawn (@stirandscribble)

Kako je ovaj kolačić zaradio oznake A +

Janssen Bradshaw iz Everyday Reading poziva ovaj recept najboljim čokoladnim kolačićem. Ali najbolje je subjektivno, pa ću vam reći što je Tako pametna o ovom receptu i zašto to radi tako dobro kao i obiteljska go-to čokoladni chip cookie recept.

  • Ima savršeni prinos: Izvorni recept čini točno desetak kolačića, što je savršen broj kolačića koji su imali pri ruci za uživanje, a da nitko ne bude u iskušenju trećega ili četvrtog samo zato što visi oko.
  • Nalazi se na osnovnoj metodi miješanja: Ovaj dio nije baš revolucionaran, ali je vrijedno napomenuti da su ti čokoladni kolačići pomiješani s mikserom za ruku, što znači da ne moram premjestiti svoju mješalicu stalka sa svoje mjesto za pohranu bilo kada želim / trebam kolačiće. Također olakšava pomoć mojim mladim kiddosima.
  • Pametnije je dodati čokoladne čipove: Još jedan pametni savjet iz ovog receptora je dodavanje čokolade prije dodajući brašno, soda za pečenje i sol umjesto na kraju miješanja, što sprječava prekomjerno prebacivanje. Ovi kolačići također imaju lijepo visok omjer čokoladnih čipsova do kolačića.
  • Jednostavno je: Ni u ovom receptu nema sijanja suhih sastojaka, jer se sve miješa u jednoj zdjeli. Nakon miješanja, kolačići idu ravno u pećnicu za neposredno pečenje, a zatim jedu. Nema preplitanja preko noći, nema smrzavanja, a zatim valjanje – samo kaši i ispeći!
  • Danima ostaju meke: Ovi kolačići su nježni na vanjskoj strani dok su iznutra mekani i jastučni. Danima ostaju meke, zahvaljujući mješavini skraćivanja i maslaca. Znam da skraćivanje nije omiljeni sastojak svih ljudi – ali su velike šanse da imate nekoga u spremištu koja bi mogla biti iskorištena. Ja sam ih napravio s omekšanim uljem kokosa s velikim uspjehom, ali očekujem blagi okus kokosa ako to učinite.

Nabavite recept: Svakodnevno čitanje je najbolji čokoladni čipni kolačić recept

Koji je najbolji kolačić čokolade koji znate?