Zašto ostatak Eggnog čini najboljim francuskim tostom

(Slika: Christine Gallary)

Svake godine preplavimo ovu nevjerojatnu domaću jajnu stanicu, budući da je to jedino doba godine. Jedna od naših obiteljskih tradicija je smanjiti božićno drvce dok pijenje eggnog i munching na kolačiće.

I jedan od najboljih dijelova oko toga da je ovo jaje oko? To je najbolja francuska tost ikad.

Nedostatak ovog lokalnog eggnog je da nema dugog roka trajanja, tako da se osjećam tužno kad god to ne završimo na vrijeme. Također smo previše kupili eggnog za zabave i našli se s više nego što možemo podnijeti, ali sada sretno bacam dodatnu bocu u košaru samo kako bi francuski tost.

(Slika: Christine Gallary)

Zašto jajaš napraviti najbolje francuske tost?

Razmislite o osnovnim sastojcima u francuskom tosta: mlijeku, jajašima, šećerima i začinima. Sada razmišljam o sastojcima u jajašcu – u osnovi su ista stvar, ali u kremu i žumanjcima.

Moj zaključak? Eggnog je samo bogatija verzija francuske tijesto! A bogatiji znači ukusnije. Kruh je sretno umakao tijesto i kuhao sve pogače u sredini.

Također je lako napraviti jajašku francusku tost. Samo izlizam eggnog, dodati nekoliko jaja, i umotati sve gore. Nema potrebe da izbacite mjerne žlice u žlicu šećera ili začina – sve je zbrinuto.

Dakle, trebate li se naći s preostalim eggnog (što znam da se nikada ne događa u nekim kućanstvima), dati eggnog Francuski toast probati. Budući da jajač obično ima jake doze zimskih začina kao što su muškatni oraščić i cimet, to je svečani twist da bi na doručak i brunch klasični.

(Slika: Christine Gallary)

Koristite Eggnog u ovim francuskim tostima i krušnim pudingovim receptima

  • Kako napraviti sjajno francusko tost svako doba
  • Eggnog doručak Puding kruha