Zašto biste uvijek trebali zagrijati svoj spori štednjak

Slow Cooker Pileća Piccata

(Slika: Joe Lingeman)

Vjerojatno, najvažniji okus u zdjelici potječe od prvih trenutaka, kada prije nekoliko receptora izbacite nekoliko aromata poput sjeckanog luka i češnjaka. Tada nastaju jednostavni okusi koji na kraju poboljšavaju vaš konačni rezultat.

Neki spori recepti za kuhanje koji zahtijevaju da ove aromatike zaliječete odvojeno na štednjaku prije no što ih dodate u aparat to zahtijevaju iz tog razloga; to je prilika dati što više okusa na jelo kao što možete. No, onda ste ih odvezli u hladan sporo kuhalo, zajedno sa svim ostalim, prije nego što ga uključite.

Kućište za zagrijavanje vašeg spora štednjaka

Za Neela Paniz, kuhar i autorica Novi indijski lagani kuhalo, jednostavno nije imalo puno smisla. “U početku sam to radio na taj način, ali kao što sam sve više i više testirala recepte za moj kuhar, otkrio sam da okretanje polaganog štednjaka na pregrijavanje dok sam pržio moje aromate imao je prednosti”, kaže ona. “Zatim sam dodala vruće jelo na vruće jelo, umjesto da počnem iznova.”

Indijska kuhinja, naročito, koristi ovaj sautéing sastojaka kako bi stvorio osnovni okus. Zapravo, gotovo svi indijski recepti zahtijevaju da također prvo pušite svoje suhe začine nafte, tj. Cvjetanje, što im pomaže da ih malo probudite. “Ali čak i kad bih kuhao pečenje, koristio bih ovu metodu, kuhajući meso na štednjaku dok se sporo kuhalo zagrijava”, kaže Neela.

Vindaloo sporije meso

(Slika: Karla Conrad)

Kako to učiniti

Doista ne traži više vremena. Zapravo, zapravo vam štedi vrijeme. Kada stavite vruće sastojke u hladnu, sporo kuhalo, sve se mora ponovno zagrijati, što može privući dodatnih 15 do 20 minuta kuhanja. “Govoriš o tome da moraš dovesti ono što si već donio do određene temperature natrag do temperature”, kaže Neela. Umjesto toga, dok pripremate svoje aromate, uključite sporo kuhalo na visoku toplinu da biste je brzo podigli, a zatim ga prebacite na odgovarajuću temperaturu koja se zahtijeva u receptu kada stavite sve svoje sastojke u.

“Metodično, ima smisla za mene. Nakon što sam to testirala za moj kuhar, vratila sam se i dodala ovaj korak na sve recepte”, kaže ona. I mi smo sretni što je učinila, jer nam to čini i puno smisla.

Još jedan savjet od vas! Dodajte vruću vodu.

Nakon što smo izvorno objavili ovaj članak početkom prošle godine, nekoliko vas je dao neke velike savjete u vezi s predgrijavanjem. Pokušajte kuhati vrelom ili jako vrućom vodom u sporo kuhalo i zatim ga preokrenuti do visoke topline. Voda će pomoći sporije kuhanje zagrijati još brže, kao i ublažiti bilo kakve zabrinutosti oko grijanja je prazna. Zatim izliti vodu prije dodavanja sastojaka.