Zamrzivač pamet: najbolji način za zamrzavanje (i odstrijeti!) Meso

Otvorite zamrzivač i vidjet ćete zalihu smrznutih ribljih prerađevina, pileće prsa, odreske i vezice kobasica. Ovo je moja milost u spašavanju tijekom nekoliko tjedana kad moj obrok ide na propast ili ne mogu doći do trgovine. Pažljivo zamotanoj od hladnoće, oni su jednako dobri nakon vremena u zamrzivaču kao što su bili kad su kupljeni.

Kada pakirajte meso za zamrzivač, najvažnije je da ih zaštitite od izlaganja zraku. Obrišite meso vrlo čvrsto u bilo kojem plastičnom omotu ili papiru za zamrzavanje, tako da pritisnete omotavanje na površinu mesa. Zatim zamotajte drugi sloj aluminijske folije oko mesa ili zapečati u vrećicu sa zamrzivačem.

Tako pakiran, meso se može smrznuti najmanje tri mjeseca. Nakon tog vremena, čak i dobro zamotana mesa može početi razvijati zamrzivač, iako sam često kuhala meso nekoliko mjeseci nakon smrzavanja i pronašla ga je sasvim u redu.

Najbolji i najsigurniji način za odmrzavanje mesa jest staviti zamrznuti paket u hladnjak i pustiti da se postepeno odmrzava. Mala rezanja će se topiti na ovaj način u oko 24 sata, a veće rezove može potrajati nekoliko dana. Ako ste žurili na vrijeme, male se rezove također mogu odmrznuti u zdjelu mlake vode pod tekućom vodom.

Dvije stvari ne to učiniti su odmrznuti smrznute meso na šalteru ili ih kuhati ravno iz zamrzivača. Odmrzavanje na šalteru predstavlja sigurnosni rizik jer će se izvan mesa otopiti – i započeti s posjedovanjem štetnih bakterija – mnogo prije nego što je sredina obično odmrznuta. Kuhanje smrznutog mesa predstavlja više estetski problem: vanjski dijelovi i unutarnji dijelovi mesa će kuhati na takvim različitim stopama da vanjski overcooks prije sredine je učinio. (Iako upravo suprotno, tu je metoda kuhanja zamrznutog odrezaka!)

Bilo koji drugi savjeti za zamrzavanje i odmrzavanje mesa za dijeljenje?

Povezano: Svježi ili smrznuti škampi? Kupite smrznute!

(Slika: Emma Christensen)