Vruće svjetlo: Crvene banane

Jeste li ikad kušali crvene banane? Novu su stvar za mene, ali nakon što sam pročitao članak u svibnju Saveur o velikom domaćinu neprobnih (u Americi, u svakom slučaju) sorti banane, stvarno sam želio okusiti jedan. Kad sam vidjela hrpu u trgovini, podigla sam ih. I dječak, jesu li ukusni!

Sada, volim banane. Ipak, volim ih u vrlo preciznoj fazi zrelosti. Previše zelene boje, a zubima su mi na rubu. Previše zrelo i guste – eh. Ući će u kruh od banana.

Ali to savršeno mjesto zrelosti? Glatka, kremasta, tangy i slatka? Da molim. Pa, ove su crvene banane cijelo vrijeme, koliko ja mogu reći. Glatke su i bogate, s dubinom okusa koji je prilično izvanredan. Oni također imaju suptilnu tang koja neki ljudi kažu podsjeća ih na maline. Tijelo banane zapravo ima samo pojam ružičastog, kao da je obojena njezinom dubokom crvenom hranom.

To su doista ukusne banane, i tek sam ih počela kušati. Ja sam uzbuđen da kupim još jednu hrpu i otkrijem bananu koja nadilazi jednostavnu žutu robu (novčića na funti!), Onu koja ima više okusa i više dubine.

Pročitajte članak Saveur: 5 sorti banane u Saveur

Jeste li jeli crvenu bananu ili druge banane osim standardne žute Cavendish? Koji je vaš omiljeni?

Povezano: Kako odabrati najbolju proizvodnju: voće

(Slike: vjera Durand)