Vrijeme je za nadogradnju načina izrezivanja tikvica

To je doba godine kad plivamo u tikvicama, i bez obzira što napravili, osjeća se kao da jednostavno ne možemo iskoristiti dovoljno brzo. Kada je riječ o pripremama ovog ljetnog veggie, obično mislim na kovanice, polumjeseče, a možda i na tikvice koplja. Ali postoji bolji način za rezanje tikvica, i to je ukupno igrač-mjenjač.

Zašto biste trebali rezati tikvice

Zaboravite rezanje tikvica u okrugle kovanice i polumjeseče i preskočite koplja i palice – rezanje role je bolji način pripremanja tikvica!

Što točno je rezanje role? Također se naziva kosa rez, ova metoda ima kriška tikvice na kut, a ne ravno gore i dolje. Prednost je u tome što svitak od listova ostavlja svaki komad povrća s većom površinom (što znači da rubovi mogu biti svjež bez potrebe za nanošenjem). I nema potrebe za zaustavljanjem s tikvicama – ova tehnika radi sa svim vrstama duguljastog povrća, uključujući mrkve, pastanice i japanski patlidzan.

(Slika: Joe Lingeman | Kitchn)

Kako rotirati tikvice

Ova metoda je zapravo vrlo jednostavna; nakon što ga isprobate, siguran sam da ćete ga uskoro dobiti. Napravite dijagonalni rez (vaš nož trebao biti na kutu od 45 stupnjeva) oko 1 ½ inča s jednog kraja. Roll squash pola okrenuti i napraviti još jedan dijagonalni rez (u istom smjeru kao prvi rez) oko 1 1/2 inča od rezan kraj squash. Ponovite valjanjem i rezanjem dok ne dođete do kraja tikvice.

Kada trebate koristiti metodu Roll Cut

Najveća korist za rezanje role je izvanredna površina (da ne spominjem da također izgleda prilično impresivno). Ova šira površina čini veliku razliku kad god ste roštilja, prženje, premazivanje tikvica sa glazura ili jednostavno dodavanje na crudité pladnju.

Kad se radi o roštilju, tanki koplja i manji krugovi skloni su padati kroz rešetke, a zbog njihovog zaobljenog, okretnog oblika, rezanje tikvica u duge, tanke trake je lukav. Veće komade također omogućuju da pokupiti puno dimnih čađa s roštilja (ili hrskavi rubovi kada pečenje u pećnici) bez mesa previše omekšavanje. I bilo kada umak ili glazura, zapamtite: Više površina uvijek je jednako više umaka.

Praktičite svoje vještine rezanja s ovim popularnim tikvinskim receptima

  • The Ultimate salata od tikvica s roštilja
  • Češnjak-marinirani tikvice
  • Začinsko mljeveno svinjsko meso i tikvice
  • Pećnice s pečenim tikvinskim čajevima od parmezanaca
  • One-Skillet Salsa svinjetina