Vikendni jelo: Pečeni, začinjeni ‘kukuruzni oraščići’

Ja sam snacker po prirodi. Zapravo, ne mogu zamisliti da živi samo 3 obroka dnevno. Ozbiljno mislim? Poslijepodne bi izgubio bilo kakvu žalbu ako ne mislim da bih mogao uživati ​​u snašku i šalicu čaja ili kave. Taj rok od 3 sata je ono što me dobiva kroz dan – svaki dan. Već sam se morao odreći naptime, ali ja ni u kojem obliku ili formi nisam spreman odreći se. I vrijeme snacka, često se događa kod kuće ili na poslu, ponekad se može dogoditi u letu. U parku, usred pješačke staze, autobusom, automobilom i ulicom. Štrajk gladi i snack vrijeme štedi dan. I tako, uvijek pokušavam napustiti pripremljenu kuću.

Među stvarima koje se mogu naći u mojoj torbici redovito su nekoliko cijevi od čipke, jer se suočimo s njom, postoje različiti dani za razne kapice, mini bilježnice za zapisivanje stvari u letu (usprkos činjenici da znam da mogu ubacite ih u moj iPhone .. to jednostavno ne osjećam kao romantičan i šarmantan) i zalogaje. Ako znam da odlazim iz kuće za vrijeme dulje od nekoliko sati, podrzavam se grickalicama zbog straha od gladi do smrti (je li to zajednička bolest među ljudima koji vole hranu?).

Istina je da me gladi čini gruby i nitko ne sviđa grumpy ljudi – osobito ne vikendom. Ne uživam samo u snack vrijeme na popodnevnim danima – osobito volim vikend zalogaje.

Moji najdraži vikend zalogaje u rasponu od krekera i sira do kolačića i smrznutog jogurta (ne priznajem da uvijek činim zdravi snacker). No, jedan snack koji sam osobito želio u zadnje vrijeme bio je onaj koji nije ni slatko niti gusta. Ovaj zalogaj me podsjetio da sam bio u Portugalu, pijuckajući vino i grickajući se na ono za što sam sumnjao da je neka vrsta prženog graha, što milost gotovo svakom baru u zemlji. Svakoga sam ih jela bio na putu s jednom od mojih najdražih djevojaka – i nisam imala pojma što su oni. Sve što sam znao bilo je da su slasno slane i zarazne – savršeni mali zalogaj. U bilo koje doba dana.

Otkako sam se vratio s tog putovanja, saznao sam da su ti slane male grickalice doista bile fava grah – i još ih nisam uspio pronaći. Međutim, ono što su me najviše podsjetili bili su dobri američki kukuruzni orasi. Razmišljao sam o ideji stvaranja vlastitih kukuruznih orašastih kolača, to jest, kad sam došao preko ovog recepta Mark Bittmana za pripremu pržene hominije (u suštini – kukuruzni oraščići).

Sve mi se svidjelo o Markovom receptu, osim činjenice da bih pržila kukuruz. Nakon što sam u nekoliko navrata napravio pečene krumpiriće, bio sam uvjeren da mogu staviti svoj vlastiti, zdraviji okret na tradicionalnu kukuruznu maticu. Potopio bih hominiju, kuhati s nekim biljem i povrćem, baciti ga s nekim začinima i peciti dok ne postane lagano hrskav, ali ipak pomalo žvakati. Konačno, bacala bih ‘matice’ s malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja i velikom, krupnom morskom soli.

Pa što je došlo od mog malog eksperimenta? Neki prilično ukusni pečeni kukuruzni orašasti plodovi. Bacila sam ih s obilnom količinom španjolske dimljene paprike i chili praha, dajući im pikantan, smrdljiv miris i okus. Izlazili su – kao što se i očekivalo – češće od svojih prženih kolega, ali sigurno nisam imala smisla. Voljela sam ih malo hrskavog i topla ravno iz pećnice, ali jednako su ukusna ohlađena. Naravno, morate ih jesti s rukama i imate mnogo napitaka na ruku. Oni su samo kao zarazna kao one male pržene grah koje nisam mogao dobiti dovoljno u Portugalu.

* * *

Pečeni, začinjeni “kukuruzni oraščići”

1/2 šalice suhe hominy
1 mrkva
4-5 izvor svježeg timijana
1 češnjaka od češnjaka
1/2 luk
2 žličice španjolske dimljene paprike (više na ukusu)
1-2 čajne žličice chili praha (više na ukusu)
Kosher sol i krupni fleur de sel, na okus

1. Namočite hominy u veliku zdjelu napunjenu vodom najmanje 6 sati – ili poželjno preko noći.
2. Napunite posudu s vodom, dodajte 1 mrkvu, izrezati na pola, 4-5 grančica svježeg timijana, 1 razbijenu češanj od češnjaka, luk, prethodno natopljen hominov i nekoliko prstohvat soli. Stavite kuhati, smanjite na pirjati i kuhajte 1 – 2 1/2 sata (sve dok se koža zrna ne počne raspadati, ali same se jezgre ne raspadaju. vilica, ali oni bi ipak trebali imati malo žvakav tekstura).
3. Korištite sitnu mrežicu, isušite jezgre, pospite ih s nekoliko čašica soli i ostavite da se napune oko 30 minuta. Bacajte povrće i dobro isušite zrnca papirnatim ručnicima.
4. Zagrijte pećnicu na 400 stupnjeva F.
5. Prijenos zrna u zdjelu i bacanje sa začinima i nekoliko prstohvat morske soli.
6. Prosijite zrnca u ravnom sloju na listi papira od lisnatog papira ili papirnate pergamenta i pečite oko 15-25 minuta (sve dok se jezgri ne osuše i malo su prženi – ali ne i spaljeni). Budite sigurni da bacate svakih 8-10 minuta, tako da ne spali.
7. Za posluživanje: iscijediti matice s nekim ekstra djevičanskim maslinovim uljem i velikodušno posipati s fleur de sel ili bilo koja velika zrnata morska sol. Jedite toplo ili hladno. Pecene kukuruzne matice mogu se čuvati u zapečaćenoj posudi do tjedan dana.

Hvala vam što ste podijelili, Kasey!

Posjetite Kaseyjeve weblogove:
jesti / sf & glazbene parove
Vidi više Vikend zelenila

(Slike: Kasey Fleisher Hickey)