Vikend sna: Mlijeko i med kreme od maslaca od kikirikija

Imate li recepte koji vas odvode ravno natrag u djetinjstvo? Ove lopte od maslaca od kikirikija jedno su od onih za nas. Ali oni nisu samo vježba u nostalgiji: ovi brzi i lagani lagani obroci su gotovo neodoljivi, tako slatki medom i hrskavima od kokosa i slada mlijeka.

Ovo je još jedan recept prilagođen klasičnom Više-s-manje kuharicom. Zalogajni dio ove knjige jedan je od mojih najdražih dijelova. Ona nudi neke velike alternative pakiranim laganim obrocima i previše slatkim poslasticama koje dječja djeca s obje strane na televiziji iu supermarketu.

Ovo su prekrasan recept za djecu. Oni su tako lako i brzo miješati da se uklapaju u pažnju raspona čak i trogodišnjaka. Možete mjeriti, miješati, kotrljati i jesti u polusatnom vremenskom rasponu i podučiti djeci prvu lekciju u kuhanju. “Tijesto” također nema jaja, a one se jedu sirovo, pa čak možete zakrenuti i slijepo oko ako djeca ušiju uši tijesta prije nego što budu gotovi. (Još jedan dobar sirovi kolačić recept je ovaj za kolačiće Suncokretovog datuma.)

To su definitivno još uvijek užitak i povremena poslastica. Ali oni su jednostavni, puni bjelančevina mliječnih i potpuno su ukusni. Prilično sam ih prilagodio od prvobitnog receptusa, što ih je učinilo nešto slabijima i ostavljajući mrvice originalnog graham crackera. Volim nezaslađen kokos kao mješavinu. Upotrijebio sam i malted mlijeko u prahu, što im daje dobar miris malte. Ali ako izbjegavate gluten, preskočite ga u korist regularnog mlijeka u prahu. Zapravo, to su prekrasne male gluten-bez tretira – i rođak Dana’s verzija onih lako no-brašno od maslaca od kikirikija kolačiće.

Kladim se da ne možete jesti samo jedan!


Mlijeko i med kreme od maslaca od kikirikija

Izrađuje 2 do 3 desetke kuglica, ovisno o veličini

 • 1/2 kupa

  prirodno nezaslađeno kremasti maslac od kikirikija

 • 1/3 kupa

  med ili agave sirup

 • 1/3 kupa

  nezaslađen kokos

 • 1 kupa

  malted milk powder (Zamjenjuje redovito mlijeko u prahu za verziju bez glutena)

Pomiješajte sve sastojke sve dok ne formiraju mrvljivu, ljepljivu masu. Pucaj u kugle. Pokušajte ne jesti sve odjednom.

Povezano: Povratak u školu Recept: kikiriki maslac i voće “sushi”

(Slike: vjera Durand)