Unutar Spice kabineta: Herbes de Provence

(Slika kredit: Apartman terapija)

Ako to ne možete doista provesti u Provence ovog ljeta, kuhanje jela ispunjenih okusima Provence je sljedeća najbolja stvar. Čak i samo posipanje herpes de Provence dovoljno je da vas dovede do izravno u francuski krajolik, bez zračnih letova.

Što je Herbes de Provence?

Ukus: Slatko, drveno
Najpopularnija upotreba: Meso, perad, povrće

Herbes de Provence je mješavina začina koja sadrži mnoge biljke koje najrasprostranjenije rastu u južnoj Francuskoj i koje se odgovarajuće koriste u puno kuhanja iz te regije. Mješavine se obično izrađuju od suhih bilja i trebaju biti lagani za rezanje jela.

Koja biljka se koristi i njihov točan omjer ovisi o receptu i kuharu, ali najosnovnija mješavina uključuje ukusan, ružmarin, mažuran i timijan. Često se dodaju i listovi lavande, a neke mješavine uključuju sjemenke koroma, kadulje, dragulj, pa čak i citrusa.

Kako koristiti Herbes de Provence

Ili u marinadi ili kao suho rub, herbes de provence čine veliku začin na roštilja, ribu i povrće. Često koristimo i tu mješavinu za sezonsko pečenje peciva u pećnici. Također pokušajte dodati nekoliko žohara u salatu vinaigrette ili kombinirati bilje s dobrom maslinovom ulju kako bi umak za umak za svježi kruh.

Recepti za kuhanje s Herbes de Provence

  • Miris Kukuruz na Cobu s Herbes de Provence
  • Herbes de Provence Sol