Uživanje: Castelvetrano masline

Jeste li ikad kušali Castelvetrano masline? Prvo smo imali uzorak na poljoprivrednom tržištu. Bile su divovske masline, svijetlo zelene, s hrskavim ugrizom i čistim, voćnim okusom koji je zapravo – to je dobio! – okusili su maslinovo ulje.

Ove masline su vrlo različite od slanih, oporih masiranih maslina koje također volimo. One su nježne i lagane u okusu, s oštrom zagrizom. Ipak, teško ih je pronaći, pa čak i kada ih nađemo oni imaju različitu kvalitetu. Pronašli smo ovu posljednju seriju na našem tržištu zajednice, a oni su prilično gusti. Još uvijek volimo okus, ali oni su najbolji kada su svjež i sočan.

Nismo uspjeli otkriti mnogo o ovoj vrsti maslina. Najveće što smo uspjeli saznati jest da oni nisu izliječeni u octu kao i druge vrste maslina. Jednostavno se prerađuju u slanoj vodi, tako da su malo slane, ali bez one gorčine koja se nalazi na drugim maslinama. To također čuva više prirodnih minerala i šećera maslina, tako da postoji više prirodnog okusa (okus koji završava u maslinovom ulju).

Očigledno, takva vrsta očuvanja također smanjuje njihovu trajnost, što je možda razlog zašto je malo teže pronaći.

Jeste li ikad kušali Castelvetrano masline? Ako ih nađete, pokušajte ih! Kao što kažu na Wally’s Wines, čak i ljudi koji ne vole masline često vole ove. Oni su izvrsni kao stolne masline.

• Kupi Castelvetrano masline u Wally’s, $ 7.99 / package

Povezano: Recept: naranča, maslina i salata od komlutata

  Kako pecivo kupiti zamrznjeno puff pecivo