Čudovište tikvice – još jedno vrijeme kada veće nije neophodno bolje

(Slika: Paul Joseph pod CC BY 2.0)

Okružite se: tikvice dolaze. Ali to se ne zaustavlja na poljoprivrednim tržištima. Domaći tikvice imaju reputaciju za uzgoj epskih, proporcija veličine čudovišta. Imaju jednako masivan wow-faktor, to je sigurno.

Ali ovdje je stvar: Ove čudovište tikvice su potpuno impresivan pogledati, ali oni nisu baš sve to ukusno.

To, naravno, ne znači da ne možete jesti ove masivne tikvice koje rastu u vašem vrtu ili koje ste pronašli na poljoprivrednom tržištu. Apsolutno možete. Idite naprijed, pecite, pečite ili ih ispečite. Samo se držite podalje od salata. Ovi divovski tikvice su impresivne veličine, ali ne u okusu.

(Slika: UbjsP / Shutterstock)

Mali tikvice osvojite plavu vrpcu za okus

Kada je riječ o tikvicama, veća nije nužno bolja. U pogledu čistog okusa, mali tikvice uzimaju nagradu. Nema natjecanja. Mala tikvica imaju svjež, blagi okus, s osjetljivom teksturom i sitnim sjemenkama, dok su njegovi kolege veličine čudovišta bez okusa – ako ne i malo gorke – s velikim sjemenkama i višim sadržajem vode, što čini za mekanu teksturu. Da biste dobili bolje okus tikvice, stick s kupnjom one koji nisu veći od standardne veličine baterijske svjetiljke.

Kupi bolje tikvice → Najbolji način za odabir velike tikvice

Najbolji načini korištenja sitnih tikvica

Bez obzira na to jesu li obrijani u vrpce, izrezani na tanke diskove ili presijecani kopljima, mala, delikatna tikvica stvarno sjaji kada se jede sirovom u salatama, s padom ili čak zaroni. Zbog teške teksture i nedostatka okusa, masivni tikvice samo ne podnose ovdje, kao što to čine manji. Ovi divovski veggies nemaju moć da budu njihovi najbolji kad se nekuhani, ili samo lagano kuhani. Umjesto toga, oni imaju koristi od duljih vremena kuhanja, kao što su kuhana, pečena i pečena u kruh.

Recepti za napraviti s malim tikvicama

  • Tikvice s umakom od jogurta i tikvica
  • Salata od lješnjaka, ječma i tikvice s novcem i fetitom
  • Super jednostavno i ukusna maslac tikvica
  • Gnocchi s slatkim i slatkim kukuruzom