U paru! Humboldt magloviti sir s fikokom

Jeste li ikada čuli za Ficoco? Ne? Pa, sada ćemo vas upoznati. Ficoco je bogato, tamno širenje izrađeno u Hrvatskoj od smokava i kakao. Lagano je slatko, ali pun okusa, i izvrsno je kada se ubraja u sir. Evo našeg najnovijeg omiljenog uparivanja: Humboldt Blue Fog.

Humboldt maglica, od Cypress Grove, je pasterizirani kozji sir s pijeskom plavim prugama i kremastim ali atraktivnim okusom koji je divan u bogatim salatama kao što je ovaj i samo na svoje.

Ali također je sjajno s uparivanjem koje se može podnijeti, kao što je Ficoco. Čujemo već neko vrijeme o Ficoco, ali ovo je bila naša prva prilika da ga kušamo. Nije jeftino – staklenku je bilo oko 5,50 dolara na Whole Foods – ali još uvijek mala oprost.

Slatko je, ali gotovo slatko kao što smo očekivali, s dubokim bogatstvom od smokava. Kakao dolazi u okusu s tankim svjetlom svjetleće čokolade. Imaju i one sitne sitne sjemenke smokve koje se također škripu. To je sasvim ukusno razmazano preko krekera s klinom od sira poput Humboldt magle. Pokušajte ga kao dekadentni predjel, ili kao dobar zaključak za proljetni obrok. Uopće nećete propustiti desert ako zamijenite sir i širite se ovako.

Koja je tvoja omiljena stvar za paru s kozjim sirom, i jeste li ikad isprobali Ficoco?

• Više o Ficoco: web stranica Ficoco, s receptima za stvari kao što su Slgy Piceč od riže i umak Ficoco crvenog vina.

• Više o Humboldt maglu: “> Cypress Grove Chevre – Pobrinite se da jedete koru!

Povezano: Cheesemonger susreće Winemonger: Primer za slaganje sira i vina

(Slike: vjera Durand)

  Zakaj moj ekstrakt domače vanilije še vedno okusi kot alkohol?