U obrani sedamdesetih slojnih salata

Budući da je ovdje tjedan Potluck u Kitchnu, razmišljala sam mnogo o prenosivoj hrani. I kadgod razmišljam o mješovitoj posudi koja je jednostavna za napraviti i lako se prevozi, uvijek se vraćam u salatu od sedam slojeva.

Sedam slojeva salata ima lošu rep u nekim krugovima. Mogu razumjeti, s obzirom da u nekim receptima količina maya, šećera i slanine je daleko iznad vrha, što dovodi do neodoljivog, pretjerano slatkog nereda na vašem tanjuru. Ali to ne mora biti tako.

Napisao sam sedam slojeva salata i recept za Kitchn prije nekoliko godina i brz pogled u naše arhive otkrio je da se barem nisam mnogo promijenio. Još uvijek volim dobru salatu od sedam slojeva! Koncept je jednostavan: stvorite salatu u pojedinačnim slojevima, po mogućnosti u staklarnoj posudi gdje se slojevi mogu vidjeti i diviti se. Zatim rastegnuti neki plastični omot preko vrha i glavu na vanjska strana na svoj potluck stranke!

Postoji toliko mnogo inačica ove salate kao i obitelji koje ih jedu, a mnogi su voljeni recepti, prenosi se s koljena na koljeno. Još uvijek radim varijacije na receptu koji sam objavio prije tri godine, a moja majka još uvijek čini klasičnu verziju ove salate kao što je ona gotovo 40 godina. Uvijek je mnoštvo, i uvijek se vratim kući iz zabave s praznom zdjelom.

Ovo je moj izvorni post i recept sedam slojeva salata od 2009.

Nekoliko bilješki:
• Ako ne ili ne možete jesti majoneze, pokušajte zamijeniti neki debeli jogurt odjeven u stisak limuna i možda nekoliko biljaka kao što su kopar ili bosiljak.

• Vegetarijanci mogu izostaviti slaninu i vegani mogu izostaviti sve životinjske proizvode – jaja, sir i slanina na bazi jaja. Imam neke pravedne sedam sedam slojnih salata napravljenih od povrća koje su samo uzgojili majon s kremom od orašastog oraha ili domaćim veganskim mayom. Ljudi koji vole veganske zamjene, kao što su Vegenaise i veganski sir (ne mogu), naravno mogu koristiti one.

• Mnoge stare slojeve salate traže šampinjanje preko majoneze, ponekad čak i 1/2 šalice. Nikad to ne činim i osjećam da je posve nepotrebno. Ako volite slatku salatu, idite na slatko povrće poput pečene repe ili crvenog papra. Možete čak i eksperimentirati s dodavanjem voća kao što je kockice jabuke (prskane preko Mayo sloj kako bi se smanjili kontakt s zrakom) ili jagode ili borovnice. To je rekao, Pioneer Woman čini vrlo lijepu slojevitu salatu (na slici gore), gdje ona koristi šećer u njezinu mayo. Ona kaže da ne okusa slatko i dodaje lijepu dimenziju okusa.

Povezano: Otpremanje i izvan nje: 10 jednostavnih resepta

(Slika: Pioneer Woman)