Tri receptova s ​​okusom jabuka

Radim mnogo konzerviranja od travnja, iskoristivši prednosti svih sezonskih voća i povrća i napunjavajući moju stolariju. Nakon velikog sastava voćnog zametka, odlučio sam da želim uravnotežiti stvari dodavanjem ukusnog pekmeza i dobio sam ideju da eksperimentiram s lukom od lukova. Pronašao sam tri recepta koja su izgledala jako dobro, ali nisam mogla suziti na samo jednu, pa sam odlučila samo napraviti sve tri!

Evo tri receptora od jamaca od luka koje sam napravio:

  1. Luk i Rosemary Confiturra – od ozbiljnih jesti. Bilješke: Ovo pekmez je mješavina slatkog i kiselog i biljnog y-a. Moglo bi se činiti poput puno luka (10 šalice narezanih lukova!), Ali zapamtite, omekšat će i smanjiti kada kuhati. Ovaj je recept popunio četiri posude. Također, pogrešno sam pročitao recept. Poziva šest grančica ružmarina. Nisam pročitao recept pa sam skinuo lišće s ružmarina, samo da otkrijem da sam trebao napustiti lišće na stabljici i ribati ih na kraju! Tako sada moje confiturre ima žvakati ružmarin ostavlja u njemu. To je u redu, mogu ih ispljunuti, ali zadržat ću ovu seriju za sebe i napraviti još jednu seriju koja će se dati kao dar. Ovo je stvarno dobro – ispunila je kuću prekrasnim mirisom, a ja sam nastavila kuhati žlice tu i tamo dok je kuhala. Oh – i oni to znače kada u koraku 5 kažu “nastavi miješati”.
  2. Balsamski luk – od kokosovog i limeta. Bilješke: Najslađi od tri. Ovo je džem dobar, ali to je moj najdraži favorit od tri. Nisam siguran što sam učinio pogrešno, ali luk nije postao smeđi nakon kuhanja u smeđem šećeru 30 minuta, kao što piše recept, a moja šarža je mnogo blijeda od fotografije od receptora. Osjećam se kao da nešto nedostaje, ali još uvijek je dobro. Imam dvije posude iz ove serije.
  3. Slatki luk – od hrane i vina. Bilješke: Najslikovitiji od tri receptura. Mislim da je ovo moj najdraži od tri! Morao sam se stvarno suzdržati od jedenja dok je kuhala, jer je ovaj recept tako mali – napunio je jednu posudu. Sadrži crveno vino, ocat crvenog vina i grenadin, a ima boju bajeta. Svakako bih volio napraviti više šarža.

U San Franciscu nisam mogla naći luk od vidalia, pa sam upravo upotrijebio luk Walla Walla i Maui.

Ne mogu čekati da ih pokušam s nekim krušnim krušnim i kozjim sirom!

Povezano:
Hot and Steamy: vizualni obilazak kupke s toplom vodom
Recept: pečena pečena rajčica
Koja je razlika između Jam, Jelly, konzervi, Marmalade, itd?

(Slika: Kathryn Hill)