Što trebate znati o stavljanju cvijeća na kolače

(Slika: Maria Siriano)

Postoji nešto posebno zanimljivo za svježe cvijeće na tortu. Moja vlastita svadbena torta bila je odjevena lavandom i bilja, i ne mogu vam pomoći, ali želim izbiti srce očiju emojija kad god vidim kolač ukrašen svježim cvijećem na internetu ili u stvarnom životu.

Ako ste u potrazi za ukrašavanjem vlastite torte sa svježim cvijećem, gdje početi? Je li to jednostavno kao da ih samo gomilaju na vrhu glazure? Evo što trebate znati kako biste postigli status stanja kolača sa cvjetanjem svježeg cvijeća.

Znati koje cvijeće možete i ne možete koristiti

Iako postoji svijet lijepih cvjetova vani, nisu svi od njih sigurni za korištenje na nešto jestivo poput kolača. Cvjetovi poput hortenzija i dječji dah, dok su popularni u buketima, zapravo su otrovni. Čak i ako ne jedete stvarni cvjetovi, samo kontaktirajte s tebi htjeti jesti može biti opasno, stoga je najbolje držati se cvijećem koji je jestiv.

“Cvjetovi koji su lijepi, kao i jestivi uključuju ruže, kalendule, nasturtiume, hibiskus, ljubičice i suncokrete, između ostalih. Jedna kategorija koja je također prilično sigurna od vrha do dna su biljke poput ružmarina, majčine dušice i kamilice,”kaže Susan Reid, urednica hrane časopisa King Arthur Flour’s Sift Magazine.

Par sjajnih resursa

  • 20 otrovnih cvijeća koje treba paziti od ProFlowersa
  • 42 Cvijeće možete jesti iz Treehugger

Osim što su cvijeće jestivo, treba ih uzgajati na odgovarajući način. “Ako planirate staviti svježe cvijeće na tortu, a oni će stupiti u dodir s glazurama koje će se konzumirati, ti cvjetovi također trebaju biti organski uzgojeni, a ne liječiti nikakvim pesticidima”, kaže Susan.

Ako uzgajate vlastito cvijeće, ovo je sjajna prilika da ih upotrijebite, ali ako ne, poljoprivrednici ili lokalni cvjećari su oba velika sredstva. Samo se posavjetujte s proizvođačem ili vlasnikom trgovine i naučite o njihovoj rastućoj praksi kako biste bili sigurni da koristite sigurno cvijeće.

Četveroslojna mrkva kolača s Scalloped krem ​​sir sirutkanje

(Slika kredita: Kitchn video)

Kako ukrasiti torte sa svježim cvijećem

Nakon što ste okupili svoje cvijeće, vrijeme je za ukrašavanje. Operite i osušite cvijeće u potpunosti prije uporabe da biste dobili osloboditi od prljavštine ili malih grešaka koji bi mogli potencijalno ostati unutra. Izrežite stabljike cvijeća tako da su dugački samo nekoliko centimetara, uklanjaju cvjetove većine lišća i uklone trnje ako ih imaju.

Nakon što ste rasporedili cvijeće na tortu, zadržite tortu u hladnjaku dok ne budete spremni da se poslužite, tako da cvijeće ostane svježe.

Jeste li ikada ukrašavali tortu s cvijećem? Imate li savjete za to kako to rade sigurno i lijepo?