The Skinny On (uncured) govedina Bacon

2009_03_16-Bacon.jpg 2009_03_16-BaconThumbs.jpgSlaninu govedine. Zvuči čudno reći. Bacon kao što većina nas zna da dolazi od svinja i nikada nije doista bio razlog da to pitanje. Prije toga, govedina slanina je dostupna samo preko halal butchers (u najvećem dijelu), iako je polako puzanje na vaše lokalne trgovine trgovine police. Uzeo sam ga za testiranje jutros i kao što očekujete da postoje neke razlike!

Za jutarnju probnu vožnju koristili smo ne samo govedinu, nego i neobrezenu govedinu. Ovaj stil slanine nije prošao kroz proces stvrdnjavanja, gdje meso sjedi 3 dana u slanoj vodi i šećera, a potom je pušeno. Budući da nije prošao kroz ove korake, slaninu je manje slatko i zadržava prirodnu vlagu. Obično to zapravo nije nešto za pisanje o kući, ali izliječena govedina slanina ima tendenciju da bude malo na suhom (iako manje masnom) i blijedoj strani (mislim da razrjeđivač trzava bez začina).

Reklamira se kao zdravija alternativa slanoj slanoj svježoj slanoj junetini koja je skoro 90% mršavih. Ali, kao i većina stvari koje su 90% mršavih, također može biti nagnuto na ukus. Iako je zaštićena govedina slanina ukusna u svom vlastitom pravu (i još uvijek ima manje masnoća nego svinjetina zbog izrezivanja iz kojeg je napravljena), ako ćemo odstupiti od svinjetine (osim zdravstvenih razloga) od nerazvijena ili iscijeljena.

Kuhali smo jutarnju poslasticu mesa na vrhu štednjaka, ali sljedeći put ćemo ga umjesto toga peći. Budući da još uvijek ima sve svoje ukusne masti i sokove, može “pljunuti” malo više nego što mi se sviđa. Stavljajući ga na kolačić s kolačićima u tavi sa stranama, zasigurno će vam dati savršene rezultate! Kuha se kratko i mast umjesto dugih i mršavih, ali još uvijek je imao dobar omjer mekih komadića do hrskavih, ukusnih komadića!

Tekstura je “mesnata” od vašeg prosječnog mesa svinjetine. Osjećam se kao glavni protien u zdjelici i zapravo se ne osjeća kao nešto što biste trebali na vrhu hamburgera, iako ga možemo vidjeti u kombinaciji s lakšim bjelančevinama poput piletine ili plodova mora. To bi, međutim, učinilo ubojicu BLT-a, tamo gdje će se ujutro ujutro iskoristiti naše popodne.

Skupili smo se na lokalnoj cijeli Plaća Hrana, ali vidjeli smo i oko ostalih prehrambenih namirnica. Više nas nije vodilo od svinjskog slane iste kvalitete. Sljedeći put kada se osjećate kao da pokušavate nešto novo, dajte govedinu slaninu vrtlog! Oh, i ne zaboravite upotrijebiti drippings za sljedeću salatu!

Evo nekoliko izvrsnih recepata kako biste ga probali:

  • Ljušture od sjemenke s bakonom
  • Pršuta i jajeta
  • Mesne palete s mliječnim mastilom
  • Brokula s vrućim salamurnim tijestom

    (Slike: Sarahrae)