Svježi koktel recept: Kiwi Vodka Tonic

G & T (gin i tonik) odavno je bio favorit u sretnom satu. Vjerovali ili ne, neki ljudi jednostavno ne vole gin i čak smo čuli za alergije na smreke, pa smo zamijenili G s V, dodali malo kivija za vitamin C, a voilá imamo jednako osvježavajući gutljaj koji može jednostavno postati ozbiljan kandidat za ljetni koktel.

Ova kiwi votka i tonik je jednostavna za brzi se i čini za prekrasne pitcherfull previše. Bilo da napravite jedan ili deset, to je idealan koktel koji započinje toplo vikend.

Vodka je obično neutralnija u okusu (osim ako je to okusirana votka), od gina, što omogućuje da u ovom koktelu sjaji okus kivija i limete. Ako vam se sviđa piće na sušiloj strani, zamjenski klub soda za tonik.

Poslužite uz malo pite s duhovitom raita ili tzatziki, a vi ste dobili briljantan happy hour u 10 minuta vremena.

Kiwi Vodka Tonic

Napravi 2 pića

 • 1

  kivi, oguljeni

 • 2 žličice

  jednostavni sirup (sirup je jednostavan ukusni sirup)

 • Led

 • 3 unci

  votka

 • Tonik

 • 2

  vapno klinovi

Nasjeckajte dva kotača (ili kola) kivi i grubo odrezati ostatak. Podijelite sjeckani kivi i jednostavni sirup između dvaju tumula. Lagano zbunjuju jednostavni sirup i kivi.

Napunite čaše tri četvrtine pune leda. Podijelite votku ravnomjerno između dvije čaše. Vrh svake sa tonikom. Dodajte stisak vapna na svako staklo. Promiješati. Ukrasite svako staklo s kivi kotača.

Uživati.

Maureen C. Petrosky piše ono što zna, hranu, piće i zabave. Autorica vinskog kluba, redovito se pojavljuje na showu “TODAY” kako bi podijelila svoje poroke (i savjete) sa svijetom. Za više informacija pogledajte www.maureenpetrosky.com ili je slijedite na Twitteru @ maureenpetrosky

Povezano: Savršeno jednostavan Cinco de Mayo recept: Rangpur Limun Margarita

(Slike: Maureen Petrosky)