Sve o svinjskim svicima: kako ga kupiti i kuhati do savršenstva

Naša lekcija za kuhanje na pripremanju svinjetine je dosljedno jedan od naših najpopularnijih recepata, stoga ne dolazi do iznenađenja da je ovaj omiljeni četvrti dan najpopularniji rez svinjskog mesa, prema Nacionalnom pivovaru. Bez obzira na to jesu li svinjetine već redovito u vašem tjednom obroku ili ste novi u izradi, želimo vam pomoći da svladate ovaj svestrani rez mesa. Od kupnje i skladištenja do pripremanja i kuhanja, ovdje je ono što trebate znati kako biste svaki put bili savršeno nježni, sočan svinjetina.

Što su svinjetine i zašto ih kuhati??

Svinje kosa dolaze iz listopada, koja se proteže od bokova do ramena (to je također mjesto gdje ćete naći filet). Možda ste primijetili svinjsku sjeckalicu obilježenu raznovrsnim imenima – sjeckalicom, mesom odrezanim piletinom, reznim rezom, sjeckanim nožem i smećem, među ostalima – što je pokazatelj gdje su na limu izrezani, s neki rezovi su slabiji i drugi sadrže više masti.

Sve u svemu, svinjetina su nježni, tanki rez mesa s jako sjajnim okusom. I zato što su brzo kuhanje i super svestran, nije ni čudo da su najbolji izbor za večere u tjednu.

Potpuni vodič za svinjetinu

(Slika: Christine Gallary)

Kupnja i pohranjivanje svinjetine

Evo što trebate znati kada prijeđete na odjeljak za meso u trgovini, zajedno s informacijama o tome što da radite kada dođete kući s vašim komadićima.

1. Znajte da je vaša svinjska sjekira.

Svinjska kosa nije samo svinjsko meso – zapravo postoji nekoliko različitih rezova. Sve kriške dolaze iz listopada, koja se proteže od kuka do ramena. Najčešći kolačići koje ćete naći u trgovini mješovitom robom ili mesaru su rebra i piletina, pri čemu su najčešći šeširi.

Saznajte više: Potpuni vodič za svinjetinu

2. Pripremite se potrošiti više za svinjetinu.

Razmislite o komadiće kao svinjska verzija govedine odreske. Vrhunski je rez, obično s blagom okusom. U stvari, oni su čak i vrlo slični u tome kako su izrezati, cijene, pa čak i kuhani.

Pogledajte sličnosti: Zašto biste trebali kuhati svinjetinu kao odrezak

3. Odaberite svinjetinu s ružičastom bojom i nekim mramorom.

Bez obzira na raznolikost svinjetine koju kupujete, koristite vizualne znakove koji će vam pomoći da odaberete najbolje mesa. Potražite odreske koje su ružičasto-crvene boje s nekim mramorom u mesu (zapamtite: masnoća je jednak okus!). Odstupite od svinjetine koji su blijedi u boji ili imaju tamnu boju ili tamne mrlje na masti.

4. Spremite svježe svinjsko meso u hladnjaku do dva do tri dana prije kuhanja.

Najbolje je kuhati svinjetina ubrzo nakon što ih kupujete, iako će ih držati dva do tri dana u hladnjaku. Bilo koja dulje od tri dana i najbolje je pohraniti u zamrzivaču, gdje će čuvati do šest mjeseci. Planirajte da se jedan centimetar debeli svinjski komad od 12 do 14 sati zatopi u hladnjaku prije kuhanja.

Napravite brzi slani za savršene svinjetine

(Slika: Emma Christensen)

Kuhanje svinjetina

Kuhanje svinjetina je prilično jednostavno. To su bitne stvari koje treba znati da bi ih savršeno svaki put.

1. Slanu tijest za više nježne, okusne svinjetine.

Sjeckanje svinjetina u jednostavnoj mješavini vode, soli i ljekovitog bilja – čak i za samo 15 minuta – dodaje dodatni okus na ovaj blagi rez i održava meso dodatno nježno. Najbolje od svega, ovo je vaša polica osiguranja od prekomjernog, suhog mesa.

Nauči kako: Napravite brzi slani za savršene svinjetine

2. Dopustite svinjetinu da sjedne na sobnoj temperaturi.

Umjesto da skakate ravno u kuhanje, neka svinjetina sjedne na sobnoj temperaturi oko 30 minuta nakon što ih izvadi iz hladnjaka. Davanje mesa priliku za zagrijavanje osigurat će vam još više kuhanja.

3. Nemojte se bojati kostiju.

Ako ste neodlučan razbiti od vaših poznatih svinjetina bez kostiju, potičem vas da isprobate kost. Rez može biti malo deblji nego što ste navikli, ali mogu se kuhati na isti način na koji biste kuhali skuše bez kostiju, a trebate samo nekoliko dodatnih minuta vremena kuhanja.

4. Kada se zagrijete, počnite s vrućim posudama.

Za coveted crvenu koru koja čini bilo koji svinjetina okus posebnim, pobrinite se da je meso potopljeno suho i dati posudu ili tava dovoljno vremena da se zagrije prije kuhanja.

5. Izračunajte debljinu tijekom kuhanja.

Određivanje vremena kuhanja za svinjsko meso može biti lukav jer nisu svi kriškovi jednaki debljini. Mogu se kretati od tankih do 1/2-inča do velikog debla od 2 inča. Bez obzira na vrstu sjeckanja, debljina je glavni faktor koji diktira ukupno vrijeme kuhanja. Razrjeđivači kotla brže će kuhati i mogu imati koristi od kraćeg vremena kuhanja, dok deblji rezovi mogu zahtijevati više vremena.

6. Kuhajte svinjetinu na 145 ° F.

Mjerenje unutarnje temperature s termometrom sonde je najbolji način testiranja doneness svinjetine. Kuhano na 145 ° F, meso je nježno, sočno, i samo ružičasto dodir.

Čitaj više: Prava unutarnja temperatura za kuhani svinjetinu

Kako kuhati tender i sočan svinjetina u pećnici

(Slika: Joe Lingeman)

6 bitnih načina kuhanja svinjetine

Budući da su mršavi rezovi s malim sadržajem masti, svinjetina su brzo kuhanje i posuđuju se raznim metodama kuhanja.

1. Kuhajte ih u pećnici.

Bilo da imate kosti bez kostiju, kostiju, brinuti ili ne, rebra ili lijesa, ovo je metoda koja donosi nježne, sočne svinjske kolače svaki put. Počinje s brzim kvačicom u vrućoj posudi na ploči za pećnicu, a zatim svinje prelaze u pećnicu dok se meso ne kuha.

Recepti za kuhanje svinjetine u pećnici

 • Kako kuhati tender i sočan svinjetina u pećnici
 • Kuglice od svinjetine svinjskog mesa sa smeđim šećerom
 • Kuhani kolači od svinjetine

Svinjetina napunjena bobičastim maticama, porcini gljiva i pecorino

(Slika: Emma Christensen)

2. Stuff ih.

Nakon što ste savladali osnovnu metodu kuhanja svinjetine u pećnici, razmislite o tome da ih ispunite okusnim punjenjem za brz i fancy riff. Puno svinjsko meso kuhano je na pećnici, a zatim završeno u pećnici, baš kao i njihovi neprijatelji. Ovisno o punjenju, ova verzija može zahtijevati dodatnih minuta ili dva vremena kuhanja. Veličina je važna, stoga odaberite breskve barem jedan centimetar debelih pri izradi punjenih svinjetina.

Nabavite recept: Svinjetina napunjena bobičastim maticama, porcini gljiva i pecorino

One-Skillet Salsa svinjetina

(Slika: Joe Lingeman)

3. Kuhajte ih na pećnici.

Požuri svoj tava. Ova brza i jednostavna metoda djeluje podjednako za kostiju i kosti bez kostiju, a najbolje je rezervirati za svinjetinu koja je ne više od jednog inča debela. Svinje odreske su kuhane na jednoj strani u super vrućem, zauljenom tava, a zatim okrenuli i kuhali s druge strane. Razmislite o dodavanju trlja na keljima, čineći jednostavni umak od umaka nakon što ste gotovi ili poslužite s umakom.

Recepti za kuhanje svinjetine na pećnici

 • One-Skillet Salsa svinjetina
 • Jednostavno ružmarin-ukliznuti svinjetina
 • Začinsko svinjsko meso u umaku od vinove loze
 • Rabarbara i smeđeg šećera

Kako kuhati svinjetina u usporenom štednjaku

(Slika: Emma Christensen)

4. Kuhajte ih u sporom štednjaku.

Budući da ima malo stvari koje vaš spori štednjak ne može učiniti, možete ga koristiti i za dobivanje popravka svinjskog mesa. Ova metoda najbolje funkcionira za oštricu s kostiju, reznice ili rebara. Spremite kosti bez kostiju za pećnicu ili ploče za pećnicu, jer mogu dobiti žvakanje u sporom štednjaku. Sjeckajte kriške (ako vam se sviđaju), a zatim slojevite preko povrća u štednjaku i kuhajte dva do šest sati za jelo s jednom posudom.

Pro savjet: Koristite odrezane kleveće kosti za najbolji rezultat pri odabiru spore štednjaka.

Slow Cooker Recepti svinjskog mesa

 • Kako kuhati svinjetina u usporenom štednjaku
 • Slow Cooker Brusnica od hrskavice

Svinjska i brokula riža zdjele

(Slika kredita: Leela Cyd)

5. Umiješajte ih.

Ako ste spremni promijeniti svoju igru ​​svinjetine, razmislite o prženju. Bez sjeckanog svinjskog mesa najbolje je kladiti se za prženje. Ovisno o debljini sjeckanog mesa, odrežite ih na pola ili trećinu prije nego ih odrežite na tanke trake. Ili neka praktičnost vodi vas i započnite s kruškama svinjskog mesa.

Pro savjet: Besprijekorni pahuljice od svinjskog mesa ili rebra, ili čak i razrjeđivači svinjetine, najbolji su izbor za pomfritke. Također možete prebaciti u svinjsku sjeckalicu ili kriške u receptima s promiješanom pržom koja zahtijevaju svinjsko meso.

Recepti od mesnatog mesa

 • Svinjska i brokula riža zdjele
 • Svinjska i kupusna miješa

Vruća i kisela juha

(Slika: Kelli Foster)

6. Kuhajte ih u juhu.

S malim pripremnim radom da biste meso stavili u tanke trake, svinjska okrznica se također posvetila stvaranju brzog i srdačnog tjedna juhe. Nema potrebe pre-kuhati sjeckalice. Jednom rezano, sirovo meso može peciti i kuhati izravno u juhu.

Pro savjet: Koristite kriške od kostiju od kosti ili rešetke svinjskog mesa ili svinjskih prženica za najbolje rezultate prilikom pripremanja juhe.

Nabavite recept: Vruća i kisela juha

(Slika: Joe Lingeman | Kitchn)

7. Kuhajte ih dok ne natječete u Instant Pot

Najnovija metoda kuhanja svinjetine koju dodamo u naš alatni okvir jest Instant Pot. Iako nećete biti u mogućnosti replicirati hrskav eksterijera dobivate iz dubokog tava, možete dobiti svinjetinu i umak. Ovaj recept daje vam umak s kremastim karameliziranim lukom s kojim ćete sanjati.

Nabavite recept:Kako napraviti natječaj i Juicy Instant Pot svinjetina