Smeđa torba Recepti za ručak: Bolji od Hellmanove majoneze

Majoneza je glavni dio mnogih ručkova: salata od tunjevine, salata, sendviči za puretinu i još mnogo toga. Britanska književnica Elizabeth David nazvala je majonezom “prekrasna sjajna zlatna mast”.

Dok sam nekoliko puta izradio majonezu, priznajem da za salatu krumpira ili krumpir na sendviču, oslonio sam se na Hellmannovu majonezu, poznatu kao Best Foods na Zapadu.

Prije nekoliko mjeseci otvorio sam novu posudu od Hellmannovih, zaglavio prst u mješavinu Maya koji se držao na poklopcu i uzeo okus. Yuck, poznati okus je otišao. Ovaj Hellmann je okusio slatko s kemijski tangy okusom baš kao i zastrašujući Miracle Whip.

Našao sam mnoge nedavne pritužbe o Hellmannovom, ali se radi o nedavnom porastu cijena povezanog s padom veličine proizvoda, a ne promjenom okusa. Nije li frustrirajuće da više ljudi komentira promjenu cijene od promjene u okusu?

Slanje e-poštom Hellmannu, u vlasništvu Unilevera, saznat ću više. “Da, promijenili smo formulu Hellmannovog Realnog majoneza”, rekli su.

To me je poslalo u kuhinju. Bez moje pouzdane Hellmannove, radim na svladavanju vlastite majoneze. Sara Kate predložila sam da počnem s ovom osnovnom receptom majoneze od The French Culinary Institute.

Domaća majoneza

Od francuskog kulinarskog instituta

2 žumanjka
1 1/2 žličice Dijon senfa
1 žlica bijelog vinskog octa
pržiti sol
stisnite svježe mljevenu bijelu papu
2 šalice maslinovog ulja

Svi sastojci trebaju biti na sobnoj temperaturi, inače će umak umrijeti. Kombinirajte sve sastojke osim ulja u zdjelu i promiješajte šipkom. Dodajte ulje u polaganom, ravnomjernom strujanju, šljake. Ubrzajte sve brže dok ne uzme gustu konzumaciju majoneze.

Sam se bavio izradom majoneze, poukom u zamahu i strpljenju. Vario sam se nekoliko puta i koristio procesor hrane, iako to Elizabeth David upozorava.

→ Metoda uranjanja miješalice: Kako napraviti majoneze s umivaonikom

Do sada moja majoneza nije sasvim u redu, a ne tako debela kao i ono što je napravio eGullet. Također kupujem za kvalitetniji ocat i eksperimentiramo s mješavinama maslinovog i canola ulja za poboljšanje okusa.

Bilo koji savjet za tip koji se oporavlja od Hellmannova?

[fotografija: Mouseprint.org]