Savjeti za pečenje: posipajte morsku sol na svoj slatkiš

2009_12_09-seasalt.jpg 2009_12_09-toffee.jpg

Prošlog ljeta, ljeto New York Timesovih čokoladnih čokoladica, bio je prvi put da čitamo (ili barem pamtimo čitanje) o dodavanju morske soli na vrhove pečene robe. Sada smo stari profesionalci. Nedavno smo ga prskali na karamu.

Nije baš istina da razumijem zašto bi to bilo dobro. Ljubav slatkih i slanih kombinacija je ono što nas tjera da radimo stvari poput stavljanja slanine u našu glupost.

Neki od naših omiljenih receptura kolačića zahtijevaju morsku sol, koja je iznimno prljavština i čini se da čuva svoj integritet u tijestu nakon što je pečena. Dakle, stvarno možete okusiti tu divnu malu solu svake druge ugrize ili tako. Kao sol u bilo kojem jelu, to povećava složenost i čini slatki okus čak i slađe.

Ali ne morate pogoditi koliko dodati tijesto ili tijesto. Preporučili smo posipati malo morske soli na vrhu kolača, kolačića ili bombona nakon što završite. Prije nekoliko dana napravili smo verziju čokoladne karamele Matzo Candy (gore) i raspršili neke pahuljice morske soli na vrhu čokolade koja je bila ukusna. Sad razmišljamo o stavljanju morske soli na vrh cupcakes ili kolač od mastan sloj – mali odrasli dodatak za protutežu svih šećera.

povezan: Pet esencijalnih sastojaka za pečenje

(Slike: Sur La Table, Nina Callaway)