Savjeti za pečenje: Kako izravnati tavu za pečenje s pergamentom

Već godinama namočemo svoje posude za pečenje s pergamentom. To potpuno uklanja strah da će štapovi stajati na tavi, plus možemo podignuti barove iz posude kako bi ih lako izrezali na ravnoj površini. Manje grmljavine, bez mussova! Ako to niste učinili prije, evo što radimo.

Evo što radimo kako bismo brzo iscijedili tavu s pergamentom prije pečenja:

1. Izrežite duljinu pergamentnog papira dovoljno dugo da se donji dio tave spoji s dodatnim visećim stranama. Ako je vaš pergament duži od tava, preklopite dodatni rub.

2. Pritisnite nabor u pergamentu na rubovima, tako da se dobro uklapa u dno.

3. Lagano raspršite štrcaljku za kuhanje izravno na dno i strane posude i postaviti pergament na vrh. To će pomoći da pergament staviti na tavi, držati ga od kreće kao što uliti u tijesto, i spriječiti tijesto od oozing između pergament i tava. Možete prskati i vrh pergamene sa nešetkastim raspršivačem, ali smo otkrili da ovo nije stvarno potrebno jer se kafići i kravljegice zapravo ne drže pergamenta.

Za dodatne uredne rubove, dodajte drugi list pergamenta koji ide u drugi smjer (kao u našem vodiču za podizne aluminijske folije). Možete dobiti malo tijesto između pergamenta i strane posude na uglovima, ali to se lako uklanjaju kad podignete barove.

Za savjete o podstava a krug tavi s pergamentom, pogledajte ovaj post:

• Kako staviti tortu s pergamentom

Imate li još trikova za lako podizanje i uredne rubove?

Povezano: Brzo i jednostavno: Načini omekšavanja maslaca

(Slike: Emma Christensen)