Savjet: Koristite Chopsticks kao alat za kuhanje

Leelaova umjetnička zbirka noktiju / zidne umjetnosti!

Većina ne-azijskih kuhara nije svjesna da su štapići više od pomagala za jelo. Oni također čine izvrsne alate za kuhanje. Zapravo, postoje posebne štapiće za kuhanje (saibashi na japanskom) koji su malo dulji i ponekad se pridružio kraju na kraju sa žicom za tu svrhu.

Vjera nedavno pisao o tome kako su štapići preferirani alat za izradu kajgana, ali postoje mnogi drugi razlozi za držanje par štapića u blizini vašeg štednjak. Izvrsni su za okretanje i dizanje pržene hrane iz lonca vruće masti, miješanja rezanaca i juha, a također čine veliki alat za prženje.

U osnovi gotovo sve što možete učiniti s kliješta, možete to učiniti i sa štapićima, i često ih možete bolje. Naravno, morate se osjećati ugodno i vješto s štapićima prije nego što ih upotrijebite za kuhanje, naročito kada radite s fritezom!

Julia Dijete je bila poznata po svojoj ljubavi za štapićima u kuhinji i koristila ih je za ribu od povrća iz lonice kipuće vode da vidi je li to učinjeno. Ostale namjene su grabilje maslina i krastavaca iz staklenki, miješanje umaka, ribanje ribane, okretanje stvari u pećnici. Čak su i izvrsni uređaji za roštiljanje.

Mnogi ljudi drže različite veličine pri ruci kako bi se prilagodili po potrebi, od većih štapića izrađenih za kuhanje do manjih verzija veličine djeteta. Plastične štapiće bi se rastopile, a metalne će ih provoditi, stoga budite oprezni oko usvajanja bilo kojeg starog para kao svoj kuhinjski alat. Najbolji materijal je očigledno drvo, s bambusom vrhunskim oznakama.

Kuhate li s štapićima? Koja vam je omiljena uporaba za štapiće u kuhinji?

Povezano: Nijedan Cherry Pitter? Koristite štapić za usitnjavanje

(Slika: Leela Cyd Ross)