Savjet: Kako peći i ukloniti repu

Pečena repa je izvrsna baza za salatu, osobito u doba godine kada, za većinu nas na sjevernoj hemisferi, postoji nekoliko izbora osim podrumskog korijena. To je velika vještina da imate pod pojasom.

Upravo sam ovaj vikend napravio lijepu salatu s repa s kremom s hrenom i nekim crvenim lukom. Taj recept je sutra. Danas, evo kako ste peći i uklonite repe bez puno drame.

Pečene repe

čini dovoljno salate za 6 godina

4 med. Repe

Postavite stalak u sredinu pećnice i zagrijte pećnicu na 375 ° F.

Isperite repe i obrišite lisnato vrhove (rezervirajte za recept korištenjem zelje s repe). Zamotajte svaku travu labavo u aluminijsku foliju i stavite u pećnicu. Pecite dok ne nateknete i lako probušite vrhom noževa, oko 1 sat.

Izvadite iz pećnice i skinite foliju. Pustite da se ohladi.

Kada je dovoljno hladno za rukovanje, odsijecite kraj lišća. Gurnite kožu s palcem. Ako se koža ne može lagano izbaciti, repa će vjerojatno trebati više vremena u pećnici. Pokušajte još 10 minuta.

Kada se ljušteno, rezati repe u željene veličine komada, posuti solom i paprom i / ili jednostavnim preljevom. Beets su ukusni sami, ili s orasima, segmentima citrusa (narančasta krv je lijepa) i mnogo mekih sireva.

Više recepata pomoću pečenih repe:
• Pečene repe i zeleni sokovi s lješnjama i kozjim sirom
• Cabbage Beet Coleslaw (s vjerske svadbe!)
• Zlatne repe i prokulice
• Salata s roštilja s ječmom, feti i crvenim lukom