Sastojak Spotlight: Hoja Santa

Otkrivanje nove (nas) biljke je uvijek uzbudljivo događanje, au zadnje vrijeme objekt našeg entuzijazma je hoja santa. Također poznat kao meksički pepperleaf ili root pivo biljka, ova srca u obliku lišća može se naći raste diljem Amerike – možda u svom dvorištu! Jeste li ikad kuhali s njima?

Listovi mirisaju i okusuju kao kombinacija korjenastog piva ili sassafrasa i anisa. U meksičkoj kuhinji često se koristi za omotavanje tamale, mesa ili ribe, a ključni su sastojak u Oaxacan mole verde, zelenom umaku. Inspiriran je Hoja Santa Goat Cheese iz Texanskog cheesemakera, nedavno smo zamrljali svježi kozji sir u lišće nekoliko dana i dali su malo mutno, okus nalik dragonu. Željni smo razmišljati o više načina kuhanja s lišćem – omatajući ih oko sastojaka prije roštanja ili parenja, presijecajući ih u povrće i ostatke i još mnogo toga.

Da biste pronašli hoja santa, provjerite dvorišta, latino trgovine i tržnice poljoprivrednika (ako živite u Los Angelesu, Lily Baltazar od ABC Rebarbara ih prodaje na holivudskim poljoprivrednim tržištima). I za više informacija o biljci, pogledajte meksički pepperleaf (Piper auritum Kunth) stranice na Spice Stranicama.

povezan: Sastojci Spotlight: Chipilín

(Slike: Emily Ho, Forest & Kim Starr licencirane pod Creative Commons)