Samo Scramble: Najbolji sir za jaja

Uz jaja ova lijepa ne želite puno futz. Ovakva svježa jaja poput ove trebaju malo poboljšanje – ne više od nekog maslaca i toplih tavi, osim ako ste poput mene, u kojem slučaju će vam pomisao jesti jaja bez sira učinit će vam jako, vrlo tužno.

Branje sira za vaša jaja može se činiti kao ne-brainer: odaberite nešto s meltability koje imate pri ruci. No, za one trenutke kada ste spremni staviti malo više misli, možete napraviti čak i najjednostavnijih remen samo malo više sjećanju.

Evo nekoliko prijedloga sira za najjednostavnije pripravke jaja, gdje želite da jaja sama pjevaju. Prvenstveno govorimo o jeku i omletu, ili ako se osjećate ambiciozno,.

Za jela od teških jaja sastojaka toliko je velikih sireva, poput fete, svježeg kozjeg sira ili jako oštrog pecorina. Slično, slan, punchy stav od cheddar, gouda, ili plava, će se natjecati s jaja za središte pozornice. I dok ti sirevi zasigurno imaju svoje mjesto u svijetu jaja, tražimo više kremastih, maslinovih sireva, kada je to jaje koje želiš pohvaliti.

Sljedeći prijedlozi imaju mogućnost da postanu jedno s vašim jajašcima i da se povuku u pozadinu, nudeći upravo pravu pozadinu masnoće i soli protiv kojih se jaja mogu popiti.

Naši favoriti:

  • Morbier – lagano smrdljiva, kremasta poput mlijeka i blaga
  • Ugodna rezervoarna grebena, slatkasta, zasićena i bogata
  • Kompleksan zlatni maslac, polu-čvrsta, i sam je prilično jaje-y, u toj kuhanom maslacu, ovome
  • Parmigiano Reggiano – olakšajte sol koji dodate ako odlučite koristiti parm. Iako je vrlo djelotvoran u vašem prepadanju, može se nadvladati ako pretjerate.
  • Gruyere – klasični spajalica, jednako učinkovita na vašim jajašima kao na vašem hamburgeru
  • Ossau Vielle – slatko, mliječno i cvjetno, a nijedan od ovčjeg funka često ne dolazi od ovčjeg sira
  • Fontina – gubi malo svoje blagosti kada se rastopi, postajući bogati i vrlo ukusan sir, ali ne previše jak

Izvrsni savjet je da narežete sir s finim mikroplošom. To je alat koji omogućuje nevjerojatno lagane, pahuljaste strugotine sira, koje će lako i kohezirano rastopiti u vaša jaja.

Koji su tvoji omiljeni sirevi za jaja?

povezan: Moje avanture u pljačku jaje

Nora Singley je strastveni zaljubljenik u sir, a neko je vrijeme bio Cheesemonger i direktor obrazovanja u Murray’s Chees Shopu u New Yorku. Trenutno je asistentica na The Martha Stewart Showu.

(Slike: Nora Singley)