Rustikalna večera: Kako napraviti pijen od ostatka

Napad nije zasigurno najljepša jela. U stvari, to je samo kao “rustikalni” kao i rustikalna kuhinja može dobiti. No, pada je nešto doista nevjerojatno. Napad je savršeno kombinacija hrskavih rubova, kremastih mekih žlica i žvakaćih bitova. Može uzeti sve svoje ostalo povrće, vaš nepokolebljivi kruh, ostatke vašeg spremišta i pretvoriti ih u nešto što ćete naći žudnju za čudnim noćnim satima. Sladak i tako zadovoljan, moraš to napraviti.

Što trebaš

Sastojci

• 12 – 16 unci ostalog kruha – bilo koje vrste radi, ali kiselog tijesta je omiljena
• 2-4 šalice punjenja (nakon kuhanja) – Ovdje možete zabaviti! Pokušajte s bilo kojom kombinacijom lukova, zrna, zelenog zametka, celera, mrkve, graha, kobasica, piletina, oraha – slobodno bacajte što zvuči dobro. 2-4 šalice su otprilike iznos koji želite nakon kuhanje luk, vlaženje bobica, kuhanje pilića itd.
• 1 šalica odrezani sir – slobodno miješajte bilo koji sirevi
• 4 šalice piletine ili juhe od povrća

Oprema

• 2 čaša za pečenje
• aluminijska folija

instrukcije

1. Slice i tost krušne kocke – Zagrijte pećnicu na 350 °. Rezati ostatak kruha u velike komade, otprilike 1 inč. Bacite ih s kišom maslinovog ulja i zdravim trpkama soli. Širite kocke na listove kolačića i pržite ih 30-40 minuta, miješajte jedanput ili dvaput tijekom kuhanja dok ne budu potpuno suhe.

2. Pripremite punjenje – Punjenje treba biti u potpunosti prethodno kuhano, stoga pecite luk, kuhajte meso i tako dalje. Kombinirajte sve zajedno u zdjelu. Također, rastrgajte sir, ako već niste, tako da je dobro ići!

3. Dovedite juhu na pepeo – Topla juha pomaže kuhati glavu.

4. Izgradite jelo u slojevima – Rasporedite oko pola kockica kruha na dnu tanjura. Moraju se dobro uklopiti. Zatim, sloja na polovicu punjenja i pritisnite ga tako da ide u praznine između kockica kruha. Konačno, posipajte polovicu sira nad punjenjem. Dodajte drugi sloj koji slijedi isti obrazac.

5. Ulijte u bućaru – Prelijte toplu juhu preko vrha. Trebalo bi napuniti jelo na pola palca vrha.

6. Pokrijte i ispeći – Pokrijte posudu s aluminijskom folijom, lagano ga balonizirajte ako se punjenje nakuplja iznad vrha, ali zatvori rubove. Stavite posudu u pećnicu (još uvijek grijana na 350 °). Pecite 45 minuta pokriven. Izvadite foliju i nastavite s pečenje još 15-20 minuta, sve dok vrh bude korijen i možete vidjeti da se unutarnje mjehuriće.

7. Pusti da se ohladi (blago) – Ovo je najteži dio! Pustite da se ploča ohladi najmanje 10 minuta, tako da ne zapalite jezik dok pustite.

Dodatne napomene:

• Za kobasicu na slici na gornjoj slici, koristio sam 1 veliki luk, 1/2 funti bok choy, 6 unce kobasice, 1 cup navy grah i tri cloves od mljevenog češnjaka. Za sir sam koristio mješavinu parmezana i gruyerea.

• Budući da je potrebno neko vrijeme kuhati, ovo je izvrsno jelo koje možete napraviti na petak ili lijeni dan vikenda kada je u redu da večera bude malo kasno.

• Panade stvara fantastične ostatke – pogotovo ako zdrobite zdravo zdjelu u nekom maslacu!


Želite više pametnih vodiča za dobivanje stvari u kući?
Pogledajte više Kako objaviti postove
Tražimo velike primjere vaše inteligencije u kućanstvu!
Pošaljite svoje vlastite lekcije ili ideje ovdje!

(Slike: Emma Christensen)