Riječ usta: Ramekin

Ramekin (radna memorija-EH-kin), imenica: malo jelo koje se koristi za pečenje ili posluživanje. Jednostavni, servisibilni i izdržljivi, ramekini se koriste u najvišim vrhunskim restoranima i najluđim kućnim kuhinjama. Što je tako sjajno za njih? Nastavi čitati…

Skup ramekina nedavno je bio dodatak našem arsenalu posuđa. Koristili smo ih za pečenje stvari kao što su slatki kolačići, minijaturni souffles i pojedinačni klaonice.

Da bismo bili iskreni, ipak smo utvrdili da se naši ramekini najviše koriste kao prep-kontejneri! Oni su savršeni za držanje mljevenog češnjaka, prethodno izmjerenih začina i ostalih sitnih sastojaka koji se povremeno zanemaruju ili propadaju u kaos dovođenja jela zajedno.

Ramekins se može naći u bilo kojem broju oblika i veličina, iako su obično kružni i namijenjeni pojedinačnim posluživanjima. Jedna od najvećih prednosti je njihova izdržljivost – ramekini mogu biti zamrznuti, mikrovalovi, pečeni i proći kroz perilicu posuđa bez brige.

A ako na kraju puknu, relativno su jeftini zamijeniti. Dobili smo naš set od 8 ramekina za oko 10 USD od Sajma u Kini u Bostonu i vidjeli su ih drugdje u rasponu od $ .99 do $ 5, ovisno o veličini, materijalu i marki.

Njihov jednostavan dizajn i čini ih elegantnim, neizmjerno posluživanje jelo. Sviđalo nam se da to možemo odvesti ravno iz pećnice na stol, a da ne osjećamo potrebu ponovnog lemljenja.

Jeste li pronašli ramekins da bude koristan alat za kuhanje?

Povezano: Recept: Limunske spužve

(Slika: Flickr član buržujske scene licenciran pod Creative Commons)