Recepti za odmor: pepermint Coffee Toddy

Moj zaručnik i ja obično obično organiziramo neku vrstu godišnjeg odmora, ali obično je više izgovor za nošenje džempera i plastičnih rogovih sobova nego stvoriti istinski nezaboravnu aferu. (Pakao, imamo sreće ako se itko ikada prisjeti ničega!) Ove godine, međutim, odlučio sam se sagraditi bacanjem stvarne, odrasle božićne soje.

Inspiracija? Prekrasna crna baršunastog vintage koktel haljina koju sam našao u ormaru moje majke – ne samo da je bezvremenski elegantna, tako mi odgovara kao rukavica. Budući da inače ne bih imao izgovor da ga nosim, odlučio sam stvoriti razlog. (I ja sam krajnji glumac za šifru odijevanja. Ima li “fancy, festive finery” prsten?)

Jednako sam uzbuđen zbog haljine kao što sam ja san o hrani. Jedina prihvatljiva stvar za napraviti, naravno, služi rijetke govedine i ulijte mnogo mjehurića. (Ekstravagantni? Možda, ali zaboraviti? Uopće ne.) Nisam baš odlučio o desertima, ali ja sam apsolutno pozitivan, bit će uključena čokolada. I ne postoji ništa kao što se skuhati na specijalitet koktel za zadržavanje goste miješanje, miješanje, i kreće u ritmu: parni spiked kava napitak je savršen način da se stranka ostaje živ!

Ovaj pepermint punjač za kavu savršeno odgovara računu. Dosta je svečano za svaku zimsku feštu, a nitko ne mora znati koliko je to lako. Ponudite ga gostima nakon popunjavanja sjedećeg obroka, postavite servisnu stanicu samo ako vam nude samo predjela ili ako se osjećate izvanredno divlje, ulijte nekoliko rundi za paru s užinom. Bez obzira na način na koji ga služite, ovo je svečano piće zajamčeno.

Mirisna kava

Poslužuje 4-6

4 šalice (32 unce) vrlo snažna, svježe pripremljena kava
1 šalicu paprike
3/4 šalice crne kakao
1/2 šalice teških vrhnja
Šlag, za posluživanje

Kombinirajte kavu, paprene metvice i crème de cacao u velikom tavanu. Zagrijati na srednje-niske do vruće. Umiješajte u teškim vrhnja prije posluživanja i prilagodite likere po želji. Ukrasite šlagom, svježim listićima i bombonima.

(Držite se toplom u izoliranom kolaču ili kavu za kavu ako se držite za zabavu.)

Povezano: Zimski recept za odmor: Wassail Punch

(Slike: Nealey Dozier)