Recepti za kućanstvo: Boozy Cherries 2½ puta ravno gore Kokteli i Duhovi

Otkad sam prvo pokušao brzo i jednostavno Melasinu Clarkovu receptu od maraschino trešnje, bio sam zakačen. Ovaj ukusni način konzerviranja sezonskog voća za koktele i deserte tijekom cijele godine postao je dragocjeni ljetni ritual za mene. Ali ove godine, pomislio sam da bih pokušao nešto novo.

Odlučio sam sačuvati različite vrste trešanja u nekoj drugoj vrsti likera: Osim što sam macerating višnje u maraschino likeru, kao što sam to učinio mnogo puta prije, isprobala bih i neke slatke trešnje u burbonu.

Osjećam se nadahnuto odabirom na mom lokalnom poljoprivrednom tržištu, odabrao sam samo jednu vrstu slatkih trešanja, ali dva: uzela sam četvrtinu tamnih, sočnih Stellas i ploha čvršćih Bingsova. Također sam zgrabio neke Montmorency kisele. Plan? Ja bih napravio jednu veliku seriju marinaca u maraschinu i dvije različite šarže slatkiša u burbonu: oštre trešnje 2½ puta.

Tehnika

  1. Najprije sam oprala i skupila trešnje.
  2. Na štednjaku sam grijao dvije posude od burbon i jedna maraschino. Izvorni recept zahtijeva 1 šalicu alkohola po površini trešanja, ali u prošlosti sam pronašao sam bio u mogućnosti to ekonomizirati malo pomoću manje alkohola – 3/4 šalice ili na jedan po jedan pint.
  3. Kad je tekućina došla do peke, isključila sam vrućinu i dodavala trešnje, dajući im dobro promiješati drvenom žlicom.
  4. Nakon što se smjesa ohladi, sve sam dekantirala u čiste, čvrsto zalijepljene staklene posude, koje sam zatim stavio u hladnjak.
  5. Nakon dva dana, trešnje bi bile spremne jesti. (Pohranjeni u frižideru, zadržat će mnogo mjeseci, a njihovi okusi i dalje će se razvijati tijekom vremena.)

Rezultati (do sada)

Dosad, na petog dana, stare, pokušane i prave višnje u maraschino likeru, još uvijek su moje omiljene. Ali slatke Stelle u Bourbonu su bliske sekunde. Tamno, mekano fleshed, i, kao što sam primijetio dok ih pitting, nevjerojatno sočan, njihove duboke okuse čini se da se miješanje i miješanje s burbon bez problema. Ali čvršći Bings izgleda malo otporniji na maceraciju. Ja ću vas objaviti, ali može biti samo da se ova vrsta višnje najbolje sviđa svježe i sirove. (Čitatelji, imate li kakvih iskustva s tim?)

Jeste li ikada sačuvali trešnje u alkoholu? Bilo koja omiljena kombinacija sastojaka?

Nora Maynard je dugogodišnji kućni mixolog i povremeni instruktor u Astor Centru NYC-a. Ona je suradnica Poslovanje hrane: enciklopedija industrija hrane i pića i primatelj je američke udruge za jaja u kulinarskom pisanju u Koloniji pisaca u Dairy Hollowu. Prethodno je pokrivala hranu i piće u filmu The Kitchn u svom tjednom stupcu The Celluloid Pantry.

Povezano: Recept pregled: Melissa Clark’s DIY Maraschino Trešnje

(Slike: Nora Maynard)